Buna seara,
am imprumutat bani de la o persoana si am pus garantie masina.am facut un contract de vanzare cumparare de mana,in care se specifica,ca daca ii voi da bani inapoi imi voi primi masina,nespecificand dobanda in act.acum cand mai am sa-i dau doar 100 euri imi cere o dobanda de 400.imi mai pot recupera masina,l-as putea da in judecata?eu n-am niciun act.dar masina e pe numele meu si am si cartea.daca nu ne intelegempot sa o dau ca si furata?ar putea fi luat in instanta dac nu recunoaste ca i-am dat bani si ca pe langa ei mai cere si dobanda care nu este specificata in acea hartie scrisa de mana?
multumesc
Nu puteti anunta auto drept furat
Daca in documentul incheiat nu este mentionata aplicarea de dobanda,impunerea ulteriora nu are suport legal
Daca documentele auto,sunt in posesia dvs,este bine initial sa il notificati cu termen de obligatia restituirii auto
In caz de refuz ,contactati avocat pentru redactare actiune
Pana la contactarea avocatului, ganditi-va bine ce probe aveti ca i-ati dat banii. El are contractul scris ca dovada pentru detinerea masinii, astfel ca daca raportati masina ca furata o sa aveti probleme dvs., ca faceti o plangere falsa - masina nu a fost furata si o stiti prea bine.
Aveti chitante pentru banii pe care i-ati inapoiat? Macar un biletel semnat, ceva? Martori?