avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Care este legea care permite unui notar public să trimită la domuciliul defunctului citație pentru a se prezenta la notariat în primele 6 luni de la survenirea morții pentru împărțeala bunurilor defunctului?
Cel mai recent răspuns: DayNight , utilizator 18:37, 8 Aprilie 2010
Legea nr. 361/995, legea notarilor publici si a activitatii notariale. ,actualizata in 2008

Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Sa fim foarte bine intelesi: notarul citeaza mostenitorii la adresa la care sunt indicati de catre mostenitorul care solicita deschiderea succesiunii!B-)
Iar legea care ii permite sa faca acest lucru este legea notarilor publici!B-)
Bună.
Mă interesează exact articolul din legea notarilor care permit acestora să te ia cu împărțeala bunurilor defunctului. Tu nici bine nu-ți revii după șocul pierderii că te iau ei cu așa ceva!
Mulțumesc frumos.
Art. 75 din Legea notarilor publici.
Mulțumesc încă o dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu razvan0786 razvan0786 titlu de proprietate.dupa defunctul meu tata ,suntem patru mostenitori iar titlul de proprietate a ramas la unul din fratii mei care nu vrea sa mi l inmaneze ... (vezi toată discuția)
Amanarea succesiunii de catre notar monahelenus monahelenus Pe data de 7 iunie 2011, aveam programata dezbaterea succesiunii dupa tata cu cea de a -2 - a sotie a acestuia si fratele vitreg din dorinta carora succ. a ... (vezi toată discuția)
A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de ... Sever Simion Sever Simion A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei din oras ca sa il ingrop. Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat ... (vezi toată discuția)