avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amanarea succesiunii de catre notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amanarea succesiunii de catre notar

Pe data de 7 iunie 2011, aveam programata dezbaterea succesiunii dupa tata cu cea de a -2 - a sotie a acestuia si fratele vitreg din dorinta carora succ. a fost amanata un an, astfel ea nefiind obligatata sa duca vreo anexa cu mentiunea tuturor copiilor legitimi.
Ieri am trecut pe la secretariatul cab. notarial sa iau cunostinta de ora la care tr sa fiu prezenta. Mi s-a spus ca dl notar va fi plecat din tara in sapt dezbaterii cazului nostru. Totusi dintr-o eroare de organizare nu au fost trimise citatii sucesibililor.
Nu ar fi nevoie sa se ia act in scris de aceste amanari, cauza fiind una cu probleme.
Eu am acceptat intalnirea la notar deoarece doresc sa stiu daca familia aduce un testament al tatalui ( desi moartea a survenit brusc la 53 de ani.)
Certificatul de atestare fiscala il "indica" proprietar pe tata al unui ap si a unei masini.
D-na secretara a spus ca ii asteapta si pe ei in data de 7 si le propune o alta data de dezbatere. Asta ma incurca enorm deoarece acestia vin din alta tara pt dezbatere. :(
Citatiile nu sunt obligatorii ?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:40, 4 Iunie 2011
Notarul nu trimite citatii.Daca motenirea este cu probleme va puteti adresa instantei.
Daca partile nu se inteleg cu privire la mostenire atunci notarul va trimite partile in instanta.

Succesiunea se face la notar doar daca partile se inteleg
alexis45 a scris:

Notarul nu trimite citatii.Daca motenirea este cu probleme va puteti adresa instantei.

Legea nr.36/1995 prevede la art.75 teza I ca : Dupa ce constata ca este legal sesizat, notarul public înregistreaza cauza si dispune citarea celor care au vocatie la mostenire, iar daca exista testament, citeaza si pe legatari si executorul testamentar instituit.

Asadar, notarul public trimite citatii.
freeelis a scris:

Legea nr.36/1995 prevede la art.75 teza I ca : Dupa ce constata ca este legal sesizat, notarul public înregistreaza cauza si dispune citarea celor care au vocatie la mostenire, iar daca exista testament, citeaza si pe legatari si executorul testamentar instituit.
Asadar, notarul public trimite citatii.

Asa ar trebui...... Majoritatea notarilor nu fac acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - succesiune Luyzaa Luyzaa buna seara am si eu o intrebare. am un testament de la matusa mea pentru casa, cu clauza de ingrijire. cand moare la succesiune cine trebuie sa ia parte in ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Testament. cum pot intra in posesia lui Renegade333 Renegade333 Am aflat ca exista un testament pe numele meu de la parintii naturali. Familia adoptiva mi-a ascuns acest lucru, sperand sa \\"dau coltul\\" inaintea lor. Cu ... (vezi toată discuția)