avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru

Dacă succesiunea a fost făcută în mai puțin de un an de zile de la decesul unie persoane, este scutire de taxă pe acest interval de timp (1 an)?
În caz contrat care este legea care a dus modificarea sau abrogarea sa?
Un Paște fericit tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 4 Aprilie 2010
Art.284 alin.11 C.fiscal prevede :
Nu se datoreaza taxa asupra succesiunii, prevazuta de Ordonanta Guvernului nr. 12/1998 privind taxele de timbru pentru activitatea notariala, republicata, cu modificarile ulterioare, daca incheierea procedurii succesorale a fost facuta in termen de un an de la data decesului autorului bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Drujescu Drujescu Buna seara,as dori sa stiu daca e un termen stabilit pt. a depune actele pt. o succesiune.Tatal meu a decedat iar mama m-a intrebat si nu stiu ce sa-i ... (vezi toată discuția)
Taxe la tranzactionarea imobilelor dory.na dory.na Buna ziua, As vrea sa intreb ce taxe i se percep celui care cumpara un imobil ? :-/ Dar celui care vinde ? Vorbesc despre tranzactii intre persoane ... (vezi toată discuția)
Taxe succesorale constantin babanau constantin babanau in urama unei hotarari judecatoresti taxele succesorale se achita in mod egal daca sunt doi mostenitori?? (vezi toată discuția)