avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scutiri de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scutiri de tva

buna ziua,
am o sc platitoare de tva pe care am cumparat un spatiu comercial in 2002 ; in urma acestei operatiuni am recuperat tva-ul ; acum doresc sa imi transfer dr. de proprietate al acestiu spatiu, printr-o operatiune notariala ( act de dare in plata in schimbul banilor depusi in sc in contul 455); intrebarea este daca trebuie sa platesc tva, tinand cont de faptul ca aceasta cladire a fost construita in anul 1975. va multumesc
Cel mai recent răspuns: alinamunteanu , utilizator 15:27, 5 Aprilie 2010
Nu are nici o relevanta anul construirii imobilului. Intrucat dvs veti face un act de dare in plata pentru sumele datorate dvs de catre societate , acest act fiind translativ de proprietate , suma va purta OBLIGATORIU TVA , fiind un transfer de proprietate de pe firma dvs platitoare de TVA pe persoana fizica!
www.avocatnet.ro/content/art...
Succes!
=D>
constructiile vechi sunt scutite de tva.
deoarece ati achizitionat cladirea in anul 2002, deci inainte de aderare, termenul de ajustare tva a expirat, acesta fiind de 5 ani.
puteti vinde linistita in regim de scutire si nu va trebui sa ajustati taxa dedusa din motivele expuse mai sus.
cladirea este cumva in capitalul social ?
cladirea nu este in capitalul social

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate Stefanache Niculina Stefanache Niculina Intrebarea mea este : unul dintre asociati (SRL) poate retrage bunuri in contul unor sume depuse in ct 455, sume lasate temporar la dispozitia societatii, ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)