avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cel mai simplu divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cel mai simplu divort

Buna ziua,
In urma cu cateva luni m/am casatorit.Am facut o greseala pentru ca eu si sotul meu nu ne potrivim deloc si de cele mai multe ori ne aruncam cuvinte jignitoare si facem ca viata noastra impreuna sa fie un infern. Poate parea o nebunie dar aceasta in momentul de fata pare a fi unica solutie cand doi oameni maturi nu pot stinge un conflict.Cum trebuie sa procedez pentru a divorta?Exista vreo solutie in care se poate anula pur si simplu casatoria fara divort?Cat este durata celui mai simplu divort?
?
Cel mai recent răspuns: adi000000 , utilizator 18:10, 26 August 2012
Nu am urmarit suficient stirea si nu stiu daca este cumva de actualitate, dar se discuta despre posibilitatea de a divorta in fata ofiterului de stare civila, in cazul in care nu sunt implicati copii! Merita intrebat la Primaria de domiciliu! Mai este si noua institutie a medierii, intrebati la judecatoria cea mai apropiata de domiciliul dumneavoastra.

Daca nu ati urmarit "suficient" stirea, nu va dati cu presupusul!...
In proiectul noului Cod civil se vorbeste despre posibilitatea desfacerii casatoriei prin acordul partilor, la Starea civila, dar acesta este doar proiect cu privire la care nu se cunoaste nici cand, nici daca nici in ce forma finala va intra in vigoare.
Pana atunci, trebuie sa sfatuim userii cu privire la posibilitatile reale ale rezolvarii problemei si nu virtuale, cu care user-ul nu are ce face...
Mediatorul nu poate desface o casatorie!
Ma mir ca un jurist poate sa faca astfel de afirmatii!
Eu am un principiu: daca nu ma pricep, nu ma bag!
Va rog ca si dv., pe viitor, sa respectati in tot ceea ce faceti, acelasi principiu ! ;)
mircea_sorin2005 a scris:

Nu am urmarit suficient stirea si nu stiu daca este cumva de actualitate, dar se discuta despre posibilitatea de a divorta in fata ofiterului de stare civila, in cazul in care nu sunt implicati copii! Merita intrebat la Primaria de domiciliu! Mai este si noua institutie a medierii, intrebati la judecatoria cea mai apropiata de domiciliul dumneavoastra. Altfel, la instanta!

:offtopic::oops:

si, mai dorim sa intram fara examen in avocatura, pe prezumtii #-o...:stunned:
q.e.d...unde ajungem

pe fond : depuneti o cerere la judecatoria de domiciliu prin care solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna .dupa un an abea puteti prin acord daca nu aveti copii minori.



Deocamdata discutam despre legislatia care este in vigoare,afirmatiile distinsului dn.consilier,nu au ,cel putin deocamdata,acoperire in prevederile legale existente
cum se procedeaza la divort in cazul in care avem un copil? care este cea mai simpla cale, avand in vedere ca suntem amandoi deacord?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord aghiuta aghiuta la depunerea cererii de divort prezenta ambilor soti este obligatorie? (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)