avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie pe caz de boala

Am un cumnat de 27 de ani bolnav de tumoare cerebrala, sta in Spania a lucrat acolo 2 ani si s-a inbolnavit .acum trebuie sa iasa la pensie pe caz de boala si spaniolii vor sa ii se adauge si cei 2 ani munciti in Romania si au trimis dosarul la bucuresti pentru a i se adauga cei 2 ani munciti in Romania .Aici la bucuresti ii tine dosarul de vreo 8 luni si cand am inceput sa sunam sa ne interesem de el au zis ca este incomplet si ii lipseste cartea de munca si buletinul de romania i-am zis cumnatului meu sa trimita si acum de o luna si jumatate zic ca nu a ajuns cartea de munca desi de acolo au trimis de pe 8 martie.Nu stim ce sa mai facem suntem amanati, mintiti umiliti,nu cerem decat sa completeze 2 formulare cu anii de munca de aici si sa trimita dosurul in spania ca nu are nici un venit si trebie sa continuu tratamentul. Cum sa procedam ca de cate ori sunam suntem amanati ,va multuesc astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:10, 5 Aprilie 2010
Angajati un avocat care sa mearga personal la acea institutie pentru a lamuri problema si pentru a va scapa de stres. Functionarii de stat au nevoie de cineva care sa stea pe capul lor si sa le ceara sa-si faca treaba, altfel...timpul curge, leafa merge, noi cu drag muncim...si cand nu, ies in strada sa ceara mai multe drepturi...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa in spania..cerere de ispasire a pedepsei in tara...!!! isabela i isabela i buna!! Fratele meu a fost arestat in Spania pentru fals de moneda..a fost tinut pe arest 2 ani si 3 luni..dupa care a avut proces si l-au condamnat la 9 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara de boala nelumed nelumed am lucrat in spania si de vreo doi ani am inceput sa am probleme cu piciorul sting.nu pot merge mai mult de 50m. imi amorteste si ma doare ingrozitor.am fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul trei nena1 nena1 buna tuturor ,sunt pensionara de boala in spania si in romania ,cand ma cheama la comisie in spania intodeauna ei trimit situatia mea si la casa de pensi din ... (vezi toată discuția)