avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gradul trei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gradul trei

buna tuturor ,sunt pensionara de boala in spania si in romania ,cand ma cheama la comisie in spania intodeauna ei trimit situatia mea si la casa de pensi din romania ,insa aici sistemul ie diferit fata de cel din romania
la ultimul control facut aici in spania am primit raspuns caci ma pot chema peste 5 ani pt o noua evaluare daca sunt bine sau mai rau(doamne fereste)
iar cei din romania imi cer certificate medicale in tot anul ,,,,,,si eu pana aici nu ma cheama nu am de unde sa le trimit .ce as putea face in cazul acesta?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nena1 , utilizator 14:32, 21 Ianuarie 2011
Din postul dvs. inteleg ca:
-beneficiati de doua pensii de invaliditate, una din partea statului roman iar alta din partea statului spaniol. Inteleg bine?
-veti fi chemata la evaluare peste 5 ani (in Spania);
-casa de pensii din Romania va cere un certificat medical. Acest act are vreo legatura cu situatia pe care o trimite statul spaniol statului roman si la care faceti referire in primul paragraf?

Va pun toate aceste intrebari pentru ca drepturile si obligatiile unui beneficiar de pensie de invaliditate in Romania nu au legatura cu ceea ce ati scris si, pentru a va da un raspuns, trebuie sa inteleg situatia.
buna ,da asa este ma beneficiez de doua pensii ,statul spaniol colaboreaza cu statul roman ,dealtfel ei sunt cei care trimit toate certificatele medicale in romania ,si cum aici nu ma cheama la comisie pana peste 4 ani acestia nu mai au cum sa trimita situatia in romania ,ie o decizie de tribunal medic ,pe care sunt sigura ca au trimis-o in romania ,eu doar trimit in fiecare an certificatul de viata pe care de altfel mi-l trimite casa de pensii din romania ,trebuie complectat si semnat de autoritatile spaniole
Certificatul de viata se comunica, ca orice astfel de document, intre statul roman si statul spaniol. Concret, ce v-a solicitat casa de pensii din Romania?
Buna imi cer un certificat medical prin care sa specifice cum evolueaza starea mea de sanatate de la comisie ,asa cum in romania sunt chemati la sase luni la comisie sau la un an nu stiu exact
iar certificatul de viata eu il primesc ,eu il complectez doar trebuie sa merg sa-mi verice datele si sa-l stampileze ,nimic mai mult
multumesc
Buna ,ar fi posibil sa ma cheme la comisie in romania ?

Alte discuții în legătură

Formular e 213 nena1 nena1 Buna tuturor situatia mea ie urmatoarea , -sunt pensionara de gradul trei atat in strainatate cat si in romania ,insa dupa legea din romania trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
tribunal medic spania nena1 nena1 Buna ce as putea face ca romania sa recunoasca decizia luata de tribunalul medic din spania ,? sunt pensionara de boala de gradul trei atat in romania cat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)