avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara de boala

am lucrat in spania si de vreo doi ani am inceput sa am probleme cu piciorul sting.nu pot merge mai mult de 50m. imi amorteste si ma doare ingrozitor.am fost la medic,problema:arteria iliaca infundata. m-au operat,miau introdus un stern si dupa o luna sa infundat si acesta.am programare pentru o noua operatie. Am hernie de disc in stadiu grav.nu se poate opera,fac reabilitare.Amdegetul de la mina dreapta taiat intrun accident de munca si e mai scurt cu 1 cm. au sudat osul .si nul pot indoi.Mau trimis la seguridad Social si la Tribunalul de medici si mau diagnosticat cu 67%Discapacidad in gradul de total.In Spania am lucrati 8 ani si nu pot primi o pensie,dar miau spus sa completez :Discapacidad permanente-Regulamentos comunitarios. la care Romania face parte,am compulsat cartea de munca din Romania unde am 17 ani lucrati in grupa 1.Au trimis spaniolii dosarul in luna aprilie 2015,dar nu mia venit nici un raspuns. La inceputul lunii decembrie am venit in Romania ca sa ma interesez de dosar,la casa judeteana de pensii si au zis ca au trimis dosarul dar raspunsul e-Nu se incadreaza in grad de invaliditate. Acum va rog frumos sa ma informati daca puteti,ce trebuie sa fac? Sa fac contestatie?-mia spus de la cartile de munca ca nu are rost fiinca medicul de la cabinetul de expertiza nusi schimba raspunsul.Dupa cum am inteles eu am nevoie sa trimita anii de munca si ca am cotizat in toti anii acestia.Nu stiu,Daca in Spania am invaliditate in gradul de total,cit de bolnav trebuie sa fiu in Romania pentru ami recunoaste un grad minim de invaliditate. Va multumesc mult si iertatimi scrisul.
Cel mai recent răspuns: nelumed , utilizator 00:19, 29 Ianuarie 2016
1. Adresati-va direct Casei Nationale de Pensii Publice, pe: cnpp.ro/petitii-si-sesizari

2. Scrieti acelasi text pe care l-ati scris si aici.
va multumesc mult.o sa scriu. raspunsul ...ramine de vazut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala in spania - nerecunoscuta in romania Medardo Medardo Buna ziua, sunt stabilit in Spania de 15 ani si din septermbrie 2014 am o pensie medicala permanenta si absoluta cu grad de invalabilitate de 33% . Cei de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate de gradul 2 fani39.ung@gmail.com fani39.ung@gmail.com Am fost pensionara an 2015 cu gradual de invaliditate de gradul 2 am antrebat la casa pensiei pe persoana care mia antocmit dosarul daca mai am dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)