avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,

Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost bani. Acum in momentul de fata de aproape 3 ani tatal meu a suferit o operatie foarte grava ( are certificat de handicap) si am fost nevoiti sa ne ocupam de el datorita situatiei critice in care se afla.
Vreau sa stiu si eu daca unchiul meu fratele acestuia are dreptul la acest apartament??????? stiind ca este un mitocan si ca e infometat dupa bani ma astept la orice din partea lui...... mi-e frica sa nu i-o fi cerut vreo semnatura in lipsa noastra, sa nu cumva sa i-o fi donat partea lui acestuia . ce ar fi de facut in cazul acesta ????? el este inca in viata dar nu se stie pentru cat timp...... mama ar fi vrut sa dea acest apartament fratelui meu dar daca partea lui e donata, fapt care nu-l stiu sigur traim asa cu incertitudinea asta aproape un an, decand ne-am dat seama ca fratesu vrea sa i-a tot ce ii apartine tatalui meu.....are el acest drept??// totusi are copiii.... ce este de facut ???? va rog frumos sa ma ajutati si sa ma indrumati ce as putea face .......
Va multumesc o zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:18, 9 Aprilie 2010
deci in acest caz daca bunul va fi dat unuia dintre copii prin contract de vanzare cumparare atata timp cat acesta este in viata sa inteleg ca fratele acestuia chiar daca, sa spuneam ca ar avea un act sau un document la mana nu ar avea nici un drept la acest imobil. Sincer tata nu isi aduce aminte daca ar fi semnat ceva in favoarea lui sau nu, consider ca acesta ar fi profitat de situatia in care se afla el in momentul acesta.... si pentru simplu fapt ca mi-e frica sa nu ramanem pe drumuri va rog sa-mi puteti spune exact ce ar fi de facut. multi mi-au spus ca actul de vanzare cumparare daca ar fi facut cat acesta este in viata ar combate orice alt document ce ar avea fratele lui... este adevarat?????

si daca fratele meu se afla in italia la munca si nu ar putea veni in tara pentru a semna acetse acte as putea sa ma ocup eu in numele lui???/ cum am putea face??????/
Chiar daca tatal dvs i-a facut un testament fratelui sau acest testament poate fi oricand revocat ! Iar daca tatal dvs decedeaza inainte sa revoce orice testament anterior , acel testament poate fi atacat de catre mostenitorii rezervatari pe motivul ca incalca rezerva succesorala!
Daca tatal dvs doreste sa vanda in timpul vietii cota sa parte din apartament unuia dintre copii acest lucru este perfect realizabil!
Fratele dvs , fiind in Italia , poate sa va dea prin Consulatul Romaniei o procura prin care va imputerniceste sa cumparati in numele lui apartamentul proprietatea parintilor dvs!
Succes!
:luck:
Orice act pentru cauza de moarte (testament) daca ar fi incheiat de tatal dv. in favoarea fratelui sau, poate fi revocat prin alt testament sau prin instrainarea averii sale, in timpul vietii.
Daca scoateti un extras cf al imobilului si acolo apar ca proprietari cei doi parinti, si ambii sunt de acord cu instrainarea bunului catre fratele dv. aflat in strainatate, acesta va poate imputernici pe dv. printr-o procura speciala, autentica, sa semnati in numele sau contractul de vanzare al imobilului. Astfel, cu aceasta procura, va puteti prezenta la notar si veti semna contractul in numele fratelui dv.
Simplu, nu? ;)
Dupa ultima aparitie si discutiile avute cu dvs am dat curs situatiei in cauza.
Ptr simplu fapt ca fratele meu nu a reusit sa ajunga in tara sau sa-si poata procura repede o imputernicire de la consulat am fost la notar si am decis sa luam unul dintre copii partea tatalui care este inca in viata. Asadar am hotarat sa facem act de donatie, ca partea tatalui sa fie donata unuia dintre copiii sai.
Acum intrebarea mea este ne stiind ce act are unchiul (fratele acestuia la mana), daca in cazul in care se ajunge prin tribunal pentru ca cred ca o sa aiba o placere deosebita ca unchiul sa ne poarta si prin tribunale; noi ca copiii ai sai mai bine zis copilul pe numele caruia ii s-a donat partea tatalui avem castig de cauza in istanta??????
tot mi se spune ca actul de donatie facut prin notar legalizat tot nu prea are valoare si nu inteleg de ce?????

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc ... florinm58 florinm58 Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc in acelasi apartament cu mama mea ,fratele are familia lui si casa lui ,in vederea ... (vezi toată discuția)