avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda garda suspendare activitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda garda suspendare activitate

Salut!
Anul trecut am primit o amenda de la Garda, pt ca agentii au considerat ca am lucrat in perioada de suspendare a activitatii.
La control s-a gasit suma de 325 lei, fara sa existe bonuri fiscale si am fost amendat cu 8.000 lei, s-au confiscat banii si s-a dispus suspendarea activitatii pe 3 luni.
Ne-am judecat si dupa un an mi s-a respins plangerea.
Puteam sa lucrez sau trebuia sa intrerup activitatea dupa ce am pierdut procesul cu garda???
Dupa ce s-a terminat procesul, am asteptat sa vina sa-mi suspende activitatea dar nu au venit....si luna trecuta mi-au confiscat toti banii incasati, spunand ca 3 luni nu aveam voie sa lucrez.
Va rog sa-mi raspundeti ce pot sa mai fac, sa contest si procesul verbal de confiscare?
Aveau voie sa-mi confiste banii incasati, daca nu a fost suspendata activitatea de garda?:D
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:09, 5 Aprilie 2010
1. Odata ce hotararea prin care s-a respins plangerea a devenit irevocabila trebuia sa suspendati activitatea indiferent daca se deplasau sau nu cei de la GF la dumneavoastra pentru ca masura suspendarii fusese odata dispusa de ei dar ati facut plangere care a suspendat la randul ei ... suspendarea. Odata ce aceasta suspendare a incetat a ramas in vigoare vechea masura;
2. Daca aveati dubii cu privire la suspendare trebuia sa va informati inainte de a da drumul activitatii.
3. Da, din pacate aveau dreptul si obligatia de a confisca sumele de bani obtinute in perioada de suspendare.
:sorry:
mersi pt rasp
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
gogu74, utilizator
gogu74 a scris:

Ca fost comisar al Garzii Financiare, pot sa-ti spun ca procesul verval de contraventie se incheie separat de procesul verbal de suspendare. Astfel, in procesul verbal de contraventie se dispun sanctiunile (amenda, confiscare de bani sau bunuri, suspendare activitate, inchidere societate, etc.) iar executarea sanctiunilor se mentioneaza in acte separate (chitanta, proces verbal de confiscare, proces verbal de suspendare etc.). Nu pot sa spun daca in ziua de astazi se mai respecta legea.

=D>
gogu74 intreaba .... gogu74 raspunde ... gogu74 nu este de acord cu raspunsul dat de ... gogu74 :stunned:
Zau daca pricep ce doriti ... poate ma lamuriti totusi ce voiati sa aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie garda financiara fara temei juridic, unde o atac? Analore Analore Am sa incerc sa va expun speta cat mai concis posibil: O persoana fizica comite o contraventie care este sanctionata de Garda Financiara, prin P.V. ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare este act administrativ? kem kem In data de 21.01.2011 Garda Financiara a efectuat un control inopinat la un punct de lucru al societatii aflat in alt judet. Obiectul controlului a constat in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pe 3 luni ca sanctiune ContSters159316 ContSters159316 daca am o sanctiune data ce presupune suspendarea activitatii pt 3 luni iar eu sa presupun ca nu respect si funstionez in aceasta perioada , ce sanctiune mi ... (vezi toată discuția)