avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cat poate costa o donatie a unei case?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cat poate costa o donatie a unei case?

Buna ziua. Trebuie sa primesc o casa prin donatie de la parintii mei. Vor sa trecem casa pe numele meu. Ma intereseaza cat ma poate costa o astfel de operatie, avand in vedere ca este apartament vechi, 1920, intr-o casa nationalizata (au contract de vanzare cumparare pentru el- deci sunt proprietari), este semidecomandat, pe calea grivitei, bucuresti. Va rog sa ma ajutati macar cu o suma informativa ca sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragnia , utilizator 10:59, 6 Aprilie 2010
Taxele (onorariu si taxe judiciare) notariale difera in proportii mai mici sau mai mari de la un cabinet notarial la altul si sunt aproximativ la fel atat in cazul vanzarii cumpararii cat si in cazul donatiei. La vanzare cumparare se mai plateste impozit pe venitul provenit din valoarea vanzarii, dar e mai sigura vanzarea-cumpararea.
Mergeti la mai multi notari si intrebati valoarea tarifelor.
[ link extern ] /
atentie dvs va incadrati la art 77 pct 2 litera b , sunteti scutit de plata impozitului
va ramane numai taxa notariala care este in functie de valoarea imobilului
avand in vedere actele se incheie intre rude de gradul unu, puteti declara o valoare mai mica, sub grila notarului. mergeti la un notar si intrebati
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre parinti si copii melcisor melcisor Buna ziua! caut si eu ajutor in urmatoarea situatie: socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru al meu si al sotului. Exista posibilitatea ca la ... (vezi toată discuția)