Buna ziua. Trebuie sa primesc o casa prin donatie de la parintii mei. Vor sa trecem casa pe numele meu. Ma intereseaza cat ma poate costa o astfel de operatie, avand in vedere ca este apartament vechi, 1920, intr-o casa nationalizata (au contract de vanzare cumparare pentru el- deci sunt proprietari), este semidecomandat, pe calea grivitei, bucuresti. Va rog sa ma ajutati macar cu o suma informativa ca sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc!
Taxele (onorariu si taxe judiciare) notariale difera in proportii mai mici sau mai mari de la un cabinet notarial la altul si sunt aproximativ la fel atat in cazul vanzarii cumpararii cat si in cazul donatiei. La vanzare cumparare se mai plateste impozit pe venitul provenit din valoarea vanzarii, dar e mai sigura vanzarea-cumpararea.
Mergeti la mai multi notari si intrebati valoarea tarifelor.
[ link extern ] /
atentie dvs va incadrati la art 77 pct 2 litera b , sunteti scutit de plata impozitului
va ramane numai taxa notariala care este in functie de valoarea imobilului
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)