avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident pe trecerea de pietoni

un sofer neatent a accidentat intr-o dimineata pe tatal meu pe o trecere de pietoni.proiectandul aprox. 25 de m .. intr-o zona unde limita de viteza este de 30 d km/h. politia la fata locului a constatat ( dupa cum spun ei) doar din declaratia soferului cum ca tatal meu nu se afla pe trecere ci la o distanta mica de ea.. tatal meu are nevoie de peste 3 luni de ingrijiri medicale la domiciliu plus circa 2 saptamani de spitalizare, deoarece a suferit anumite contuzii la coloana.. exista un martor care a vazut toata faza.. am cateva intrebari:
-conteaza f mult la un eventual proces ce a constatat politia tinand cont ca nu au luat declaratie decat soferului?
-este suficient doar un martor pt a contesta concluzile politiei ( in cazul in care sunt f importante acestea)
-ce poate pati soferul in cazul in care depunem plangere penala
mentionez ca soferul nu s-a interesat nici macar o data de urmarile accidentului.. si nici nu a luat legatura cu noi
ma ajuta orice sfat in legatura cu subiectul .. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: miriionel , utilizator 00:29, 14 Februarie 2007
-conteaza ce a costata politia pentru ca ei fac dosarul, dar nu cred ca nu au luat declaratie decat soferului
-depinde, de regula se incuviinteaza doi martori
-soferul poate sau nu sa fie invinutit intr-un dosar penal, ramane insa de vazut dupa ce formulati plangere
In primul rand, certificatul medico-legal e esential in astfel de cazuri!
In al doilea, raspunsurile:
1.Conteaza constatarile facute de Politie la fata locului intr-un proces, nu capital dar undeva pe la esential.
2.Daca nu mai sunt alte probe, declaratia unui martor conteaza. Ar fii bine sa fie mai multe, adica intr-un eventual proces nu doar declaratia martorului cuprins in p-v se audiaza ci si altii propusi de parti.
3.Depinde unde e incadrat - in functie de numarul de zile medicale acordate partii vatamte prin certificatul medico-legal.
Pe scurt - de la amenda la inchisoare, cel mai probabil cu suspendarea executarii.
Ne-nickule vezi mesajele private
deci e clar.. cei de la politie mi-au spus ca au luat declaratie doar soferului pt ca tatal meu nu era in stare sa dea o declaratie dupa accident si au mai mintit ca nu e atat de important ce au constatat ei deoarece vinovatia se stabileste , intr-un eventual procesc , in instanta cu ajutorul martorilor...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2007
akarian, utilizator

deci e clar.. cei de la politie mi-au spus ca au luat declaratie doar soferului pt ca tatal meu nu era in stare sa dea o declaratie dupa accident si au mai mintit ca nu e atat de important ce au constatat ei deoarece vinovatia se stabileste , intr-un eventual procesc , in instanta cu ajutorul martorilor...

instanta isi formeaza propria convingere pe ce au constatat politisti, pe declaratiile tatalui tau, ale soferului, ale martorilor prezenti, pe baza certificatului medico-legal...consider ca este important ceea ce constata politia cu ocazia unui accident.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Copil pe bicicleta accidentat pe trecerea de pietoni florinl67 florinl67 Buna ziua, In seara zilei de 26 August 2010, odata ajuns la volanul masinii mele in dreptul unei treceri de pietoni o fata de 13 ani pe bicicleta a navalit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal lovehunter lovehunter intr-un accident rutier, certificatul medico-legal se elibereaza numai in cazul in care victima doreste sa-l dea in judecata sau sa-i ceara daune morale? sau ... (vezi toată discuția)