Buna ziua,
As vrea sa ma asociez cu un prieten care are o firma in domeniul IT de aproape 3 ani, el fiind singurul administrator.
Ce acte sunt necesare pentru a deveni asociatul lui egal?
Unde trebuie facute aceste medificari?
Multumesc!
salut, trebuie sa intocmiti un contract de cesiune parti sociale la notar prin care iti vinde 50 % din partile sociale ale firmei.
Apoi mergi cu contractul incheiat in forma autentica la registrul comertului si intocmesti o cerere de mentiuni prin care modifici asociatii si procentele de detinere.
Mergeti la biroul consultanta al registrului comertului si va vor face toate actele. De asemenea si un avocat sau o firma de consultanta vor putea face actele. Va trebuie contract de cesiune parti sociale, hotarare AGA sau act aditional de cesiune, actul constitutiv actualizat, declaratie pe propria raspundere ca indepliniti conditiile cerute de legea 31/1991 privind calitatea de asociat.
Va multumesc pentru informatie.
As mai avea totusi o intrebare. Eu, ca si persoana fizica, am un credit la o banca de vreo 4 ani, si in ultimul timp nu am mai platit creditul deoarece am fost concediat. Daca as trece-o pe sotia mea administrator la firma, in conditiile mai sus mentionate, atunci executorul va putea pune sechestru pe partea noastra? Creditul respectiv este luat singur cand inca nu eram casatorit....
Vanzare srl
dariusv.
Buna ziua - in momentul de fata vreau sa-mi vand afacerea impreuna cu SRL-ul. Am gasit si clientul interesat, dupa care am vb cu contabilul meu si cu un ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme
Sergiu85
Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)