avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna ziua,
in luna octombrie 2009 mi-am dat demisia si am intrerupere 4 luni intre vechiul loc de munca si actualul.Sunt insarcinata si pana la nastere copilului nu fac cele 12 luni de contributie la stat.Pot plati pt cele 4 luni contributia la stat ca persoana fizica?
Pot beneficia de indemnizatia pentru crestera copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:52, 6 Aprilie 2010
nu puteti platii retroactiv si nici ca pers fizica
crisv a scris:

nu puteti platii retroactiv si nici ca pers fizica

am inteles ca trebuie sa ma duc la casa de asigurari de care apartin si pot face contract. Se plateste 5.5%(lunar) din salariul minim pe economie +penalitati(retroactiv).
cica s-a mai intamplat si altor persoane si a functionat.
1. Asta se face pentru a fi asigurat la Sanatate.
2. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiei la sanatate sau la pensie ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii (salarii, venituri din activitati independente-comerciale, venituri din activitati agricole).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului amy_ amy_ pentru a obtine indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani trebuie sa ai 12 luni cotizate la stat, dar trebuie sa fie la o singura societate si fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)