[ link extern ]
Dvs trebuie sa tineti contabilitatea in partida simpla. La linkul de mai sus va veti edifica cum se face acest lucru.
Succes!
:luck:
Va mai dau un link la care se explica exact care sunt registrele pe care trebuie sa le tineti! [ link extern ]
Vă multumesc,dar nu am inteles nimic. Am jurnal de incasări si plăti,registru unic de control,registrul inventar(in care nu stiu ce se trece),registru de casă,notă de receptie,raport de gestiune.
Cand primesc marfa, o înregistrez în nota de receptie si în raportul de gestiune,încasările zilnice(Z-urile)le scad din gestiune.
Cand plătesc o factură,chitanta o inregistrez(completez o dispozitie de plată) si scad din soldul rămas din ziua precedentă în registrul de casă,unde trec si incasările zilnice,Z-urile din casa de marcat.
În reg.de încasări si plăti trec toate încasările si plătile,am trecut si taxa pe care am plătit-o la sanitar veterinar si CASS-ul,cheltuielile cu gaz curent,apă,nu stiu dacă e legal....
În reg.inventar am trecut mesele,scaunele din bar,casa de marcat ,aparatul de cafea,cestile,paharele,ce mai trebuie trecut?
Vă rog să-mi spună cineva,dacă fac bine contabilitatea???:">
multumesc!!!
e bine ce faceti..
Eu cred ca sunteti si platitoare de TVA,si atunci veti tine si Jurnalul de cumparari si vinzari
Eu v-as sfatui sa va angajati o contabila..daca nu aveti calificara sau experienta..riscati sa faceti un "bors in acte"
Cu stima si respect pentru curaj..=D>