Buna ziua,
Cu angajatorul am un ICM inregistrat la ITM cu un salariu brut in conditiile legii. Desi realizez in fiecare luna 20/21 de zile lucratoare, salariul brut este diminuat fara acordul meu scris, ori aditional la CM individual. Firma are actionat unic o persoana juridica straina.
ce pot sa fac? Este legal sa am un brut realizat mai mic decat cel din CM?
Nu este legal ce vi se intampla ... depuneti o sesizare la ITM ... modificare c.i.m. se face numai in baza unui act aditional, exceptie facand modificarile survenite in baza unui act normativ sau CCM.
In lipsa unui act aditional la contractul individual de munca nu vi se poate micsora unilateral salariul.
Faceti sesizare la ITM si asteptati rezultatul verificarilor!
Succes!
:luck:
Multumesc pentru indrumare. Nu, fireste ca am observat e la primul fluturas, insa daca vrei sa ai un loc de munca inghiti si toate neregulile. Motivatia angajatorului este ca diferenta pana la salariul de incadrare va reprezenta comision ul din vanzari, cand cifrele stabilite ca obiective vor fi atinse, si de atunci va fi salariul intreg, ca asta-i regula firmei mama. Eu nu stiu sa se fi facut vreo intelegere intre firma mama si statul roman, stat al carui reguli primeaza.