avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diferenta salariu brut CM si brut realizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diferenta salariu brut CM si brut realizat

Buna ziua,
Cu angajatorul am un ICM inregistrat la ITM cu un salariu brut in conditiile legii. Desi realizez in fiecare luna 20/21 de zile lucratoare, salariul brut este diminuat fara acordul meu scris, ori aditional la CM individual. Firma are actionat unic o persoana juridica straina.

ce pot sa fac? Este legal sa am un brut realizat mai mic decat cel din CM?

Multumesc,

JDB
Cel mai recent răspuns: Jane Doe Bucuresti , utilizator 18:54, 6 Aprilie 2010
Nu este legal ce vi se intampla ... depuneti o sesizare la ITM ... modificare c.i.m. se face numai in baza unui act aditional, exceptie facand modificarile survenite in baza unui act normativ sau CCM.
In lipsa unui act aditional la contractul individual de munca nu vi se poate micsora unilateral salariul.
Faceti sesizare la ITM si asteptati rezultatul verificarilor!
Succes!
:luck:
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru indrumare. Nu, fireste ca am observat e la primul fluturas, insa daca vrei sa ai un loc de munca inghiti si toate neregulile. Motivatia angajatorului este ca diferenta pana la salariul de incadrare va reprezenta comision ul din vanzari, cand cifrele stabilite ca obiective vor fi atinse, si de atunci va fi salariul intreg, ca asta-i regula firmei mama. Eu nu stiu sa se fi facut vreo intelegere intre firma mama si statul roman, stat al carui reguli primeaza.
Domnule Bodea, firma la care lucrez este cu capital privat. Nu, situatia dateaza deja de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu "realizat" < salariu cim?! leovigild leovigild Salut! Am o situatie: la o firma oarecare, salariatii incaseaza un salariu care, pe statul de plata, este [b]mai mic [/b]decat cel din CIM, asta, in ... (vezi toată discuția)
Micsorat salariu fara a fi anuntat geo86 geo86 Buna ziua, Sunt angajat la SC si in data de 1 dec. 2008 salariul brut a fost marit la 2523 lei. Pana in ziua de astazi eu am fost platit cu salariul net ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)