mama a murit ,dupa ea bunicul acum multi ani .acum a murit bunica . la inmormantare am aflat cam ce intra in masa succesorala.mama mai are 2 surori si ele stiu totul,de la ele am aflat ca bunica a trecut casa pe numele uneia dintre ele,care vrea sa o vanda .eu nu sunt de acord.cum pot ataca testamentul,daca este ,ce trebuie sa fac pentru a afla daca s-a facut succesiune dupa bunicul ,ce intra in masa succesorala ,deoarece ele spun ca nu8 am nici un drept ca nepot?va multumesc
Initial scrisesem alt mesaj, dar ordinea deceselor m-a indus in eroare.
De fapt, aveti drept la mostenirea bunicilor prin reprezentare, veniti in locul mamei dvs. si vi se cuvine cota care i-ar fi revenit. Eu va recomand sa mergeti la un notar sa dati declaratii de acceptare a succesiunii dupa ambii bunici, iar notarul este obligat sa verifice daca s-a initiat dezbaterea succesiunii la alt notar. La acela puteti solicita informatii, in calitate de mostenitor legal.
Dar, eu cred ca daca matusa spune ca are act facut de bunica, e posibil sa aiba un contract de intretinere sau unul de vanzare-cumparare, pt ca daca are doar testament, acesta se poate ataca de dvs. in instanta.
Spuneti-i matusii sa va arate documentul respectiv.
nu mi-a aratat nici un act dar a precizat ca este testament, dar cum pot afla care este mostenirea deoarece nu am nici un act deci stiu de la ele ca este vorba de o suma destul de mare ,de actiuni si altele
Mostenire
stroescu fabian
Tatal meu a decedat in 1991. Dupa decesul lui nu am facut succesiune (suntem 3 frati si mama) pemtru ca nu aveam ce sa impartim, asa stiam la momentul ... (vezi toată discuția)
Anrp
tamara72
dosarul era pe numele bunicii care a murit,dar matusa umbla cu procura de la bunica.mostenitori sunte 4 : 2 matusi si 2 nepoti (mama a murit)poate lua ea banii ... (vezi toată discuția)