avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul si succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul si succesiunea

mama a murit ,dupa ea bunicul acum multi ani .acum a murit bunica . la inmormantare am aflat cam ce intra in masa succesorala.mama mai are 2 surori si ele stiu totul,de la ele am aflat ca bunica a trecut casa pe numele uneia dintre ele,care vrea sa o vanda .eu nu sunt de acord.cum pot ataca testamentul,daca este ,ce trebuie sa fac pentru a afla daca s-a facut succesiune dupa bunicul ,ce intra in masa succesorala ,deoarece ele spun ca nu8 am nici un drept ca nepot?va multumesc
Cel mai recent răspuns: tamara72 , utilizator 11:32, 7 Aprilie 2010
mergeti la camera notarilor publici si vedeti daca s-s deschis succesiunea,ar fi bine sa contactati un avocat
Daca mama dvs. a decedat inaintea parintilor ei, nu mai aveti nici un drept.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
cum este posibil sa nu mai am nici un drept?
Initial scrisesem alt mesaj, dar ordinea deceselor m-a indus in eroare.

De fapt, aveti drept la mostenirea bunicilor prin reprezentare, veniti in locul mamei dvs. si vi se cuvine cota care i-ar fi revenit. Eu va recomand sa mergeti la un notar sa dati declaratii de acceptare a succesiunii dupa ambii bunici, iar notarul este obligat sa verifice daca s-a initiat dezbaterea succesiunii la alt notar. La acela puteti solicita informatii, in calitate de mostenitor legal.
Dar, eu cred ca daca matusa spune ca are act facut de bunica, e posibil sa aiba un contract de intretinere sau unul de vanzare-cumparare, pt ca daca are doar testament, acesta se poate ataca de dvs. in instanta.

Spuneti-i matusii sa va arate documentul respectiv.
nu mi-a aratat nici un act dar a precizat ca este testament, dar cum pot afla care este mostenirea deoarece nu am nici un act deci stiu de la ele ca este vorba de o suma destul de mare ,de actiuni si altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stroescu fabian stroescu fabian Tatal meu a decedat in 1991. Dupa decesul lui nu am facut succesiune (suntem 3 frati si mama) pemtru ca nu aveam ce sa impartim, asa stiam la momentul ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Anrp tamara72 tamara72 dosarul era pe numele bunicii care a murit,dar matusa umbla cu procura de la bunica.mostenitori sunte 4 : 2 matusi si 2 nepoti (mama a murit)poate lua ea banii ... (vezi toată discuția)