avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului

Buna seara!

As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume:

Sunt angajata unei firme de transport care in data de 28.02 a hotarat desfiintarea postului pe care lucram eu si aproximativ alti 20 de colegi. Din momentul desfiintarii postului nu am primit nicio avizare in scris a acestei decizii si nici o alternativa de ocupare a unui alt post in cadrul companiei, desi verbal mi s-a mentionat acest lucru. Din acea data pana in acest moment am lucrat in continuare in cadrul companiei pe asa-zisul post pe care trebuia sa il primesc alternativ.
Avand in vedere ca nu sunt multumita de noul post referitor la scaderea salariului si la marirea nivelului de munca si luand in considerare ca nici nu am primit un document in scris prin care sa mi se comunice desfiintarea postului, as putea solicita preavizul in asa fel incat sa beneficiez de cele 6 salarii compensatorii precum si de dreptul la somaj precum este mentionat in CCM la nivel de ramura Transporturi ?

Art. 80. – (1) Părţile convin ca la desfacerea contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului,
salariaţii să primească pe lângă celelalte drepturi la zi cuvenite pentru activitatea prestata, şi de o plată compensatorie în
valoare de minim 6 salarii de bază brute negociate.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci când desfacerea contractului de muncă a intervenit din
următoarele motive:
a) unitatea îşi reduce personalul prin desfiinţarea unor posturi de natura celui ocupat de cel în cauză, ca urmare
a reorganizării;

In cazul in care intr-un final voi primi din partea angajatorului oferta in scris pentru noul post, daca nu sunt multumita de aceasta oferta si decid sa o refuz, mai beneficiez de cele 6 salarii compensatorii sau sunt valabile numai in cazul in care nu primesc un post alternativ?

Va multumesc anticipat si astept putin ajutor.

Cu stima,
Claudia D.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
kl3o4, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 21:30, 6 Aprilie 2010
Este vorba de contractul colectiv de munca -ramura transport, angajatul concediat din initiativa angajatorului beneficiaza de acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii transporturi carmenctin carmenctin Compania pentru care lucrez de 1 an si 3 luni a decis sa recurga la restructurare si la desfiintarea postului pe care il ocupam. 1. Pot beneficia in acest caz ... (vezi toată discuția)
Sunt in preaviz, desfiintare loc de munca mihaela_23 mihaela_23 Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati cu problema mea, respectiv aceea ca in momentul de fata sunt in preaviz de 3 zile lucratoare datorita ... (vezi toată discuția)