se poate anula pensia alimentara si daca da de catre cine ? suntem divortati de cateva luni si locuim impreuna, iar eu suport toate cheltuielile de intretinere la locuinta plus ale copilului chiar si unele ala ei. In urma sentiintei eu sunt obligat sa platesc si pensie alimentara pentru ca a fost copilul incredintat mamei ( asta pentru ca asa am hotarat impreuna , iar eu nu m-am prezentat la proces)#-o
Pensia alimentara se datoreaza conform sentintei.
Faptul ca suportati cheltuielile casei nu are nici o legatura cu pensia datorata conform sentintei.
Copilul a fost incredintat mamei de instanta din mai multe motive si mai ales pentru ca instanta a sesizat ca dvs nu v-ati prezentat la proces ceea ce a insemnat ca nu va intereseaza decat de dvs.
sunteti obligat sa platiti pensie toata perioda in care copilul este incredintat mamei.
pentru a nu mai plati pensie trebuie ca instanta sa va incredinteze copilul si plateste celalat pensie.
ori faceti cerere de reincredintare a minorului si dovediti in instanta ca dvs platiti tot, ca dansa impreuna cu minorul ce i-a fost incredintat, locuieste tot cu dvs, ori cereti diminuarea acestei pensii tot pt motivele astea, ori va intelegeti omeneste cu fosta sotie asupra cheltuielilor casei si necesitatilor copilului