avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare pensie alimentara

se poate anula pensia alimentara si daca da de catre cine ? suntem divortati de cateva luni si locuim impreuna, iar eu suport toate cheltuielile de intretinere la locuinta plus ale copilului chiar si unele ala ei. In urma sentiintei eu sunt obligat sa platesc si pensie alimentara pentru ca a fost copilul incredintat mamei ( asta pentru ca asa am hotarat impreuna , iar eu nu m-am prezentat la proces)#-o
Cel mai recent răspuns: sama2x , utilizator 19:02, 7 Aprilie 2010
Pensia alimentara se datoreaza conform sentintei.
Faptul ca suportati cheltuielile casei nu are nici o legatura cu pensia datorata conform sentintei.
Copilul a fost incredintat mamei de instanta din mai multe motive si mai ales pentru ca instanta a sesizat ca dvs nu v-ati prezentat la proces ceea ce a insemnat ca nu va intereseaza decat de dvs.
sunteti obligat sa platiti pensie toata perioda in care copilul este incredintat mamei.
pentru a nu mai plati pensie trebuie ca instanta sa va incredinteze copilul si plateste celalat pensie.
ori faceti cerere de reincredintare a minorului si dovediti in instanta ca dvs platiti tot, ca dansa impreuna cu minorul ce i-a fost incredintat, locuieste tot cu dvs, ori cereti diminuarea acestei pensii tot pt motivele astea, ori va intelegeti omeneste cu fosta sotie asupra cheltuielilor casei si necesitatilor copilului
va multumesc pentru raspunsuri , inseamna ca trebuie sa redeschid procesul pentru reincredintarea copilului tinand cont ca si mama este
de acord

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliul copilului teodorteo teodorteo As dorii sa stiu daca trebue sa redeschid proces pt custodia copilului daca in urma divortului el a fost incredintat mamei lui iar in prezent el sa reintors ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)