avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura catre SUA servicii intangibile pe declaratia ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura catre SUA servicii intangibile pe declaratia 300?

Buna ziua!

Livrez servicii de consultanta (intangibile) catre o companie din SUA, am emis o prima factura conform regulilor de impunere a TVA pentru servicii intangibile (adica fara TVA pe factura, cu mentiunea "nexatabil in Romania"), insa nu stiu cum sa procedez cu declaratia 300 (TVA) in legatura cu factura respectiva.

Sa o includ in declaratia 300? Daca da, atunci la ce linie din declaratia 300 ar trebui inclusa suma respectiva?

Personal inclin catre ideea de a nu o include deloc, fiind o operatiune netaxabila, deci logica mea ma conduce catre ideea ca nu face obiectul declaratiei de TVA.

Multumesc frumos de ajutor!
Cel mai recent răspuns: consulting1234 , utilizator 23:33, 6 Aprilie 2010
obligatoriu in decont la rd. 3
multumesc

e ciudat totusi ca legea defineste activitatile care intra in sfera de aplicabilitate a TVA si vorbeste despre serviciile intangibile prestate catre un beneficiar din afara UE ca nefiind in sfera de aplicabilitate a TVA...dar cum noi traim in tara lucrurilor pe dos, o sa prestam in consecinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 Doina B Doina B Buna ziua! Cu scuzele de rigoare pt simplitatea intrebarii, nu-mi este clar ce trebuie sa trec la randurile 17.1 sub TOTAL TAXA COLECTATA, respectiv 27.1 ... (vezi toată discuția)
Stornare factura in iulie emisa in iunie ioanaep ioanaep stie cineva sigur cu se procedeaza in cazul in care o factura emisa in iunie treb stornata in iulie? Se foloseste tva 19% pentru stornare sau 24%. Pentru mine ... (vezi toată discuția)
Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)