Livrez servicii de consultanta (intangibile) catre o companie din SUA, am emis o prima factura conform regulilor de impunere a TVA pentru servicii intangibile (adica fara TVA pe factura, cu mentiunea "nexatabil in Romania"), insa nu stiu cum sa procedez cu declaratia 300 (TVA) in legatura cu factura respectiva.
Sa o includ in declaratia 300? Daca da, atunci la ce linie din declaratia 300 ar trebui inclusa suma respectiva?
Personal inclin catre ideea de a nu o include deloc, fiind o operatiune netaxabila, deci logica mea ma conduce catre ideea ca nu face obiectul declaratiei de TVA.
e ciudat totusi ca legea defineste activitatile care intra in sfera de aplicabilitate a TVA si vorbeste despre serviciile intangibile prestate catre un beneficiar din afara UE ca nefiind in sfera de aplicabilitate a TVA...dar cum noi traim in tara lucrurilor pe dos, o sa prestam in consecinta...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratia 300
Doina B
Buna ziua!
Cu scuzele de rigoare pt simplitatea intrebarii, nu-mi este clar ce trebuie sa trec la randurile 17.1 sub TOTAL TAXA COLECTATA, respectiv 27.1 ... (vezi toată discuția)