avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

Azi mi-au sunat la usa 2 politisti si m-au rugat daca pot sa-mi lase o citatie pentru un vecin care nu era acasa eu ca sa fiu domn am acceptat si m-au pus sa semnez ca am primit-o si o voi da destinatarului , i-am dat la vechin citatia dar probleme este daca el nu se prezinta la politie in data care scrie in citatie eu pot patit ceva ? fiindaca el poate sa spuna ca nu a primit citatie de la mine si nu a stiut nimica
Cel mai recent răspuns: Alin-Rãzvan Pîrnac , Avocat 23:51, 6 Aprilie 2010
Dvs.nu aveti ce sa patiti de vreme ce i-ati dat acea citatie vecinului dvs.
eu stiu dar daca vecinul nu recunoaste ca a primit citatia zice pur si simplu ca nu i-am dat-o poate sa vina politia iara la mine sa-mi dea amenda sau alceva ca imi vine sa imi dau pumni in cap ca am acceptat sa ajut plus ca mi-o luat toate datele si m-o pus sa semnez (in citatie scrie ca vecinul ii invinuit in dosar nr x si citatia a venit de la biroul de investigatii criminale ) deci care ma ajuta ? pot sa patesc ceva daca el nu se prezinta la politie si da vina pe mine ca nu i-am dat citatia ?
Stimate domn,
Stati linistit pentru ca nu aveti ce sa patiti.
Daca cel citat nu se prezinta la data inscrisa in citatie,va fi citat cu mandat de aducere si apoi amendat.
Cel citat poate invoca faptul ca nu a primit citatia pt a scapa de o amenda care ii este aplicata pt neprezentare dar de prezentat tot o sa se prezinte.
V-au fost retinute datele personale pt a face dovada ca procedura de citare a fost indeplinita.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
Daca in urma acestei citatii nu se prezinta, va fi citat din nou, eventual cu mandat de aducere, insa dumneavoastra v-au notat datele personale pt a face dovada ca procedura de citare s-a indeplinit. Nu puteti fi sanctionat cu amenda deoarece nu aveti vreo calitate in cauza de fata.
Scuza ca nu a primit citatia o poate invoca pt a scapa de o amenda care i s-ar aplica in cazul in care nu se prezinta, insa nu are repercursiuni asupra dumneavostra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control sanatate publica sabrina__cr sabrina__cr Cand am sosit acasa m-am trezit la usa u o citatie de la directia de sanatate publica compartimentul control in sanatate publica spunand ca trtebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere picika picika in data de 3 aprilie am avut un proces penal,am cerut amanarea procesului,cerand timp pentru pregatirea apararii procesul a fost amanat dar s a emis un mandat ... (vezi toată discuția)
Pls lamuriri !!! urgente!!! sso sso Buna ziua ! azi am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de martor la un proces citez \\\"FOND - plangere contraventionala\\\"....in caz de ... (vezi toată discuția)