avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre somaj

am o perioada de 12 luni lucrate din care 6 luni lucrate intr'o societate si 6 intr'o alta societate.La ultimul loc de munca,am avut contract de munca incheiat pe 6 luni,iar acum mi s'a prelungit cu inca 3 luni respectiv 1.04.2010...............1.07.2010.In cazul in care nu mi se va mai prelungii contractul de munca,am dreptul la ajutor de somaj??????
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:42, 7 Aprilie 2010
Fiind un CIM pe perioada determinata, la expirarea acestuia aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca ati lucrat 12 luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator) in ultimele 24 de luni.
Buna,

Cred ca ar trebui schimbat cel putin in ultima luna durata contrctului din determinata in nedeterminata,pentru a fi desfacut contractul de munca cu articolul 65 articol de somaj;si tot ultima luna sa fie considerata preaviz dar de unitate pentru intare in somaj;

Contractul de munca pe perioada determinata expira de drept la finalul perioadei si nu paote fi desfacut cu articol de somaj.
Eventual sa fie desfacut contractul de munca inainte de finalul perioadei determinate?!....dar tot cu preaviz.....cred:)

felicia ratiu a scris:

Buna,

Cred ca ar trebui schimbat cel putin in ultima luna durata contrctului din determinata in nedeterminata,pentru a fi desfacut contractul de munca cu articolul 65 articol de somaj;si tot ultima luna sa fie considerata preaviz dar de unitate pentru intare in somaj;

Contractul de munca pe perioada determinata expira de drept la finalul perioadei si nu paote fi desfacut cu articol de somaj.
Eventual sa fie desfacut contractul de munca inainte de finalul perioadei determinate?!....dar tot cu preaviz.....cred:)

Incetarea unui CIM pe perioada determinata cu art. 56 lit.j) da dreptul la somaj.
Este bine sa cititi mai cu atentie Codul muncii.
Nu este nevoie de nici un "artificiu" prezentata de dvs pentru ca persoana sa beneficieze de somaj.
Daca celelalte conditii sunt indeplinite (stagiul de minim 12 luni in ultimele 24 de luni) atunci la expirare CIM determinat se poate beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Intrebare disperata la care am nevoie de ajutor !! sabb sabb Sunt angajata la o firma de stat si imi inceteaza contractul de munca pe perioada determinata, maine 31.08.2009- precizez ca nu mi s-a facut nici un raport de ... (vezi toată discuția)