avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fuziune unitati, inchidere CIM suspendat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fuziune unitati, inchidere CIM suspendat?

Unitatea mea institutie publica fuzioneaza cu alte 2 unitati SA-uri. In urma fuziunii unitatea mea se desfiinteaza. Cf. HG nr.1398/2009 de infiintare noua unitate trebuie sa preia toti salariatii.
Eu cred ca este corect ca sa inchid CIM-urile angajatilor de la actuala unitate care se defiinteaza si sa le inchei alt CIM pe noua unitate. Dar, am o salariata in Concediu crestere copil, cum procedez cu CIM-ul acestei persoane? Codul muncii imi da posibilittea sa inchid un CIM suspendat si sa deschid altu?
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa fac asa si care este baza legala.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
lia2, utilizator
Cel mai recent răspuns: lia2 , utilizator 13:23, 9 Aprilie 2010
In cazul fuziunii este aplicabil art.169 C.mun. care reglementeaza protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia .

De asemenea, conform art.7 din Legea nr.67/2006, transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

In L67/2006 art.5 alin. 2 este specificat ca "in cazul in care cedentul este subiectul procedurii de reorganizare juridica" prevederile art.5 alin1 nu se aplica.
Va rog sa ma lamuriti ce insemna reorganizare juridica?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)