As vrea sa stiu daca pentru angajatii cu contract de munca dintr-o primarie ( deci, nu fuctionari publici) este obligatorie modificarea contractul individual de munca atunci cand salariul creste conform legiilor salarizarii. Modificarea drepturilor salariale se face prin actul administrativ - dispozitie scrisa a primarului. Este necesar si un act aditional la CIM sau e suficient dispozitia?
Exceptia prevazuta la art 17alin 4 din Codul muncii se refera expres tocmai la acele modificari care rezulta din lege sau contractul colectiv de munca. Deci ,daca prin legi speciale se stabileste anual (conf. art.5 si art 7 alin 1 din Legea nr. 330/2009) o crestere/majorare salariala, aplicarea actului normativ se face prin dispozitia scrisa (act administrativ) emisa de primar pentru fiecare salariat contractual . Dispozitia se aduce la cunostinta salariatului, fiind astfel informat despre modificarea (cresterea salariului) ce decurge din lege. Deci nu mai este nevoie de informarea prealabila si intocmirea actului aditional.
Modificarea salariului rezulta din lege si nu din initiativa angajatorului (in acest din urma caz fiind obligatorie informarea si intocmirea actului aditional ,intrucat modificarea se face numai cu acordul celor 2 parti conf. art 41alin 1 din Codul muncii)
Nulitate!
mihaila sorin
de curand sa dat o dispozitie in care sunt numit sef productie la atelier!la firma care lucrez exista 2 asociati unul cu 30% si altu cu 70% din care cel cu 70% ... (vezi toată discuția)