avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

actiune in constatare

Am o speta personala si aproape deloc experienta de instanta.
In anul 1978 parintii mei au construit o casa si anexe gospodaresti in aceiasi curte cu bunicul meu (terenul a apartinut bunicului inainte de 1965)
In 1986 cand s-au intocmit fise cadastrale in comuna respectiva au fost cuprinsi atat bunicul cat si tatal meu cu gospodarii individuale si o suprafata de teren mai mare decat avea bunicul la intrare in C.A.P.(terenul era in folosinta)
In 1993 bunicul a primit prin reconstituire terenul (o suprafata mai mare decat avusese inainte) si a transmis acest teren si cota din casa lui prin contract de intretinere fratelui meu.
Tatal meu nu a beneficiat de constituirea dreptului de proprietate intrucat si terenul invecinat( pe care il lucrase inainte de 89) a fost restituit fostei proprietare care avusese o casa pe el pana in 1981.
diferenta dintre terenul bunicului si suprafata pe care a primit-o prin reconstituire a apartinut fratelui lui inainte de colectivizare, iar acestuia i s-a reconstituit proprietatea in extravilan.
Acum vreau sa arat ca parintii mei beneficiau de dispozitiile decretului 42/90 (art.8) si art 23 din legea 18/91si ca terenul ce li se cuvena prin efectul legii a fost gresit inscris in titlul de proprietate al bunicului.
Mi s-a admis expertiza tehnica asupra constructiilor si topo pentru teren.
Am sanse de reusita?
Mizez si pe dispozitiile legii 247/2005.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eleea , utilizator 10:55, 1 Septembrie 2007
Eu zic ca ai.
Ia in considerare si art. 19 din Lg. 18/1991, bineinteles daca tatal tau isi face loc pe acolo.:)
Si sper sa ai si niste martori demni de toata increderea.
Bafta!
Pe 22 august a fost efectuata expertiza topo.
Intre timp s-a disjuns capatul de cerere cu privire la teren.
cererea de nulitate se intemeiaza pe legea 247/2005.
o alta neregula este aceea ca parcelele din titlul bunicului sunt orientate gresit (atat in realitatea faptica cat si in schitele cadastrale) si se suprapun pe o suprafata cu titlul de proprietate al celeilalte proprietare vecine, care are si o schita a amplasamentului cu vecinatatile eliberata de primarie si vizata spre neschimbare.
Mama mea este reclamanta in proces (tatal meu a murit, nu am dezbatut succesiunea, dar am facut acte de acceptare tacita, fratele meu facand tot posibilul sa obtina dreptul tatalui meu -judecandu-se si cu acesta afirmand ca terenul si o parte din constructii au apartinut de drept bunicului- Tatal meu este mostenitorul bunicului in cota de 1/1), eu sunt intervenient in favoarea reclamantei.
In cele din urma realizez ca am sanse de castig, dar imi este teama de chichitele procedurale. sa nu gresesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Tip de adeverinta 1976IDR 1976IDR avem o casa intr-un sat de munte care nu este intabulata. casa a fost mostenita de catre tatal meu de la bunici. in certificatul de mostenitor apare ca ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan reconstituit in baza legii 18/1991,fara imobil(casa),aplicarea legii 165/2013 ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, prin prezenta intrebare va aduc in discutie o speta cu referire la reconstituirea proprietatii ptr. un teren intravila in suprafata de 1500mp,din ... (vezi toată discuția)