avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi expira contractul de munca si sunt insarcinata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi expira contractul de munca si sunt insarcinata in 3 luni jumate

Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate si lucrez cu carte de munca din luna septembrie 2009.In luna mai mai exact pe 5 imi expira contractul de munca.Eu am anuntat ca sunt insarcinata?Intrebare:din punct de vedere legal au voie sa nu8-mi continuie contractul?Si dc da in acest caz imi pot plati singura cartea de munk in continuare?Unde ar fi m bine sa o platesc la casa de pensii sau sa o dau la o firma.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 7 Aprilie 2010
Daca ti avut CIM pe perioada determinata, angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasac contractul. Puteti incheia la Casa de Pensii contract pentru plata contributiei pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Atentie insa, sa nu aveti intreruperi intre perioade ( cea in care se inceteaza CIM-ul si cea a incheierii contractului cu casa de pensii)
Multumesc frumos pentru lamuriri.Da stiam ca nu trebuie sa am intrerupere pe cartea de munca tocmai de aceea i-am rugat pe cei de la firma in cazul in care nu m vor sa colaboram sa imi inapoieze cartea cat mai repede posibil.Multumesc inca o data
Inca o intrebare daca stiti cumva ce acte am nevoie atunci cand merg la casa de pensii.Multumesc
1. OUG 158/2005 spune:
Art. 2. -
(1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.
(2) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate prevăzute la alin. (1) sunt denumite în continuare concedii şi indemnizaţii.
Art. 3. - Dreptul la concediile şi indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) este condiţionat de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate destinată suportării acestor indemnizaţii, denumită în continuare contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.

2. Deci nu la Casa de Pensii trebuie sa mergeti ci la Casa de Asigurari de Sanatate sa incheiati un contract de asigurare si sa va spuna cum sa faceti sa beneficiati de concediu de maternitate sau alte concedii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate + conventie civila mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Lucrez cu conventie civila de 1 an, sunt insarcinata in prima luna si doresc sa va intreb daca, in aceste conditii, voi beneficia de concediu pre- ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia in continuare de indemnizatie de somaj? ioana.manuela76 ioana.manuela76 Buna. Sunt mamica de 5 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj pana in decembrie a.c., deoarece nu am acel stagiu de 1 an pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)