avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Derogare legea pensiilor 19/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Derogare legea pensiilor 19/2000

Legea 128 din 12.07.1997 prevede :
TITLUL VII: Pensionarea personalului didactic
art 127 (3) ”Personalul didactic poate fi pensionat la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare, daca are o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii.”

Întrebare: Cum se aplică această derogare in raport cu prevederile din legea pensiei nr 19/2000 Sectiunea a 2-a Pensie Anticipată art 49 – 52, adică se mai aplică penalizările prevăzute în leg 19/2000 pentru pensionare anticipată? sau se consideră pensionare pentru limită de vărstă
:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 7 Aprilie 2010
1. Prevederea din Legea 128/1997 se refera la pensionarea pentru limita de varsta. Adica din varsta standard se scad 3 ani.
2. Pentru pensie anticipata sau anticipata partiala, cei 5 ani se scad din varsta standard.
3. Adica reducerea pentru pensie anticipata sau anticipata partiala nu se cumuleaza cu reducerea prevazuta de art.127(3) din legea 128/1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea profesorilor miro478 miro478 Sunt profesor de liceu şi ar trebui să mă pensionez, pentru limită de vârstă, în noiembrie 2011. Am făcut cerere, adresată angajatorului, prin care ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei anticipate partiale andra carola andra carola buna seara! pensia anticipata parţial se recalculează la împlinirea vârstei standard prin eliminarea diminuării şi adăugarea anilor de facultate? ªtiu ... (vezi toată discuția)
Pensionare segovia_48 segovia_48 Sunt nascut la data de 1.05.1948 si am o vechime in invatamant de 38 ani.Vreau sa stiu daca prevederea art.127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul ... (vezi toată discuția)