avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatenie

Daca cineva s-a nascut in Ungaria, are cetatenie Australiana si Maghiara, cu domiciliul stabilit in Australia si doreste sa dobandeasca cetatenia Romana cum trebuie sa procedeze in situatia urmatoare:
Persoana respectiva este rezident in Romania, ca i s-au reconstituit niste proprietati, si are probleme din cauza greutatilor facute de autoritati, care nu cunosc sau se prefac ca nu cunosc legile, si doreste sa-si clarifice situatia in Romania.
Tatal lui a fost cetatean Roman, dar dupa razboi nu s-a intors in tara. S-a stabilit in Ungaria, dar nu se stie daca a renuntat, sau daca i-a fost retrasa cetatenia, el fiind decedat.
Daca si-a pierdut cetatenia e clar ce trebuie facut, dar in caz ca nu, legea cetateniei spune, ca un copil nascut in strainatate, si unul din parinti are cetatenie Romana este cetatean Roman, dar nu stiu daca e valabil si in cazul nostru.
Trebuie ceruta clarificarea cetateniei ?
Ce anume sfatuiti sa facem?
Cel mai recent răspuns: Eva62 , utilizator 18:38, 7 Aprilie 2010
Potrivit art.5 alin.2 lit.b din Legea nr.21/1991, sunt cetateni romani cei care s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.

Adresati-va, in vederea clarificarii cetateniei, Direcţiei Cetăţenie din cadrul Ministerului de Justitie.
Datele de contact le gasiti aici:
[ link extern ]
Multumesc
Cum demonstreaza faptul ca tatal sau a fost cetatean roman? Are documentele de stare civila?
Da are certificatul de nastere, celellalte documente nu sunt intocmite in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra copilului Scorpionul Scorpionul Sunt casatorit cu o romanca stabilta in australia si avem impreuna un copil care la nascut acolo si inca nu are si cetatenie romana ( eu sunt inca in romania ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ingrijirea copilului adelinaolteanusturza adelinaolteanusturza Buna ziua! Ma numesc Adelina Olteanu-Sturza. Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta. Inca din maternitate ma informez despre actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)