avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartire in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartire in fapt

Buna seara!
Am o intrebare: in cazul unui cuplu casatoriti, daca unul din ei i-a decizia sa paraseasca domiciliul conjugal, considerand ca sunt despartiti in fapt (anuntandu l pe celalalt ce vrea sa faca si din ce motive), care e posibilitatea sa faca acest lucru fara sa fie acuzat de parasire de domiciliu sau abandon familial?(nu exista copii)
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:09, 7 Aprilie 2010
In ziua de astazi nu exista aceasta problema daca nu exista copii minori.
In cazul vostru mai are importanta? Pacat ca ati ajuns in aceasta situatie.Mai bine acum decat cand aveti copii.Daca nu e cale de impacare atunci divortati.Oricum la partaj bunurile comune se impart egal intre voi indiferent cine ramane si cine pleaca..
Nu exista infractiunea de parasire de domiciliu, deci nu poate exista acuzatie.
Nimeni nu poate fi tinut cu forta alaturi de celalalt daca nu se mai pot intelege.
Cel mult poate afecta la culpa pt desfacerea casatoriei, dar si aici este discutabil.
lorelaybianca a scris:
in cazul unui cuplu casatoriti, daca unul din ei i-a decizia sa paraseasca domiciliul conjugal, considerand ca sunt despartiti in fapt (anuntandu l pe celalalt ce vrea sa faca si din ce motive), care e posibilitatea sa faca acest lucru fara sa fie acuzat de parasire de domiciliu sau abandon familial?(nu exista copii)

Fara griji.
Sotii pot decide sa se separe o perioada de timp pentru a-si da seama de sentimentele pe care le au fata de partenerul lor, fara nicio apasare. Daca exista aceasta intelegere intre parti, pe nimeni nu intereseaza daca stau sau nu impreuna. Cu atat mai mult cu cat nu exista copii minori rezultati din casatoria acestora. Poate, dupa o perioada de separare, sotii isi dau seama ca au multe lucruri in comun si decid sa-si continue viata impreuna sau, dimpotriva, isi dau seama ca sunt doi straini carora le este mai bine unul fara celalalt si decid apoi sa "rupa pisica". Mai bine la inceput decat mai tarziu cand lucrurile se pot complica prin aparitia copiilor si a altor probleme: averi de impartit etc. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii omama omama daca o femeie este scoasa afara din caminul conjugal apoi acuzata de parasire de domiciliu e posibil sa piarda copii? ....desi sa facut o declaratie la politie (vezi toată discuția)
Riscuri ale ruperii concubinajului dogster123 dogster123 Buna seara, Cazul este in felul urmator: Doua persoane stau in concubinaj iar din relatia lor a aparut pe lume un copil. Sotia doreste despartirea de sot ... (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)