avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic si concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic si concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,
as avea o intrebare legata de concediul pentru cresterea copilului.
Am fost in somaj tehnic 3 luni acum am ramas insarcinata si nu stiu cum se calculeaza media veniturilor pe ultimile 12 luni pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani? Mentionez ca as opta pentru varianta cu 85% din venituri, insa nu stiu pe perioada somajului tehnic la ce se aplica 85%.
Din pacate nu am gasit nimic care sa ma lamuresca in acest sens!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:43, 8 Aprilie 2010
La venitul realizat in luna respectiva si care este supus impozitarii.
la venitul realizat ;in perioada de somaj tehnic acesta NU este impozitat!
solicitati o fisa de cotizatie de la casa judeteana de pensii( o data in an e gratuit); acolo veti vedea exact veniturile !!!!!

sa auzim numai de bine!

o'pva
exact, in perioada de somaj tehnic venitul nu este impozitat. Insa de aici, am o alta intrebare: daca venitul realizat in aceste luni nu este supus impozitarii se mai ia in considerare la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului?

va multumesc mult pentru raspunsuri!
Art. 1 alin 2) /OU 148/2005
Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
...............................................................................
Pe perioada celor 3 luni ati primit o indemnizatie de 75% din salariul de baza ceea ce va diminua indemnizatia pt crestere copil intrucat scade media veniturilor asupra carora se aplica cota de 85%.
Bruta a scris:

Art. 1 alin 2) /OU 148/2005
Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
...............................................................................
Pe perioada celor 3 luni ati primit o indemnizatie de 75% din salariul de baza ceea ce va diminua indemnizatia pt crestere copil intrucat scade media veniturilor asupra carora se aplica cota de 85%.

Nu scade media veniturilor, pentru ca indemnizatia de somaj tehnic, de 75% din salariul lunar brut, neimpozitata, este mai mare decat ar fi salariul net pentru aceeasi perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pentru ccc ioanagroza ioanagroza buna, cine ar sti sa ma jute- referitor la formula de calcul pe 1 an la indemnizatia de crestere a copilului cei 75 % din venitul realizat pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului? c23mina c23mina am si eu o problema de lamurit.daca am lucrat pana in luna august si dupa aceea am intrat in somaj si in timpul somajului am ramas insarcinata si dupa ... (vezi toată discuția)