avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pfa si maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pfa si maternitate

buna ziua,

Intrebarea mea este:
daca sunt pfa pot beneficia de concediu de maternitate si apoi de concediu de crestere al copilului pt cei 2 ani prevazuti de lege?

Multumesc anticipat pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:32, 8 Aprilie 2010
Da, daca at realizat venituri impozabile cel putin 12 luni consecutiv inainte de nastere.se raporteaza la declaratia de venit de la administratia financiara
multumesc mult.
mai am o intrebare, poate pare o intrebare prosteasca, insa prefer sa ma lamuresc ( si va cer scuze de la inceput daca este o intrebare prosteasca )

1. daca intre timp ma angajez undeva pot fi si angajat si pfa in acelasi timp?
Da, puteti. Cele 2 statuturi nu se exclud unul pe celalalt.
Daca “intre timp” inseamna in timpul perioadei cand primiti indemnizatia pentru cresterea copilului raspunsul este “nu” – cat timp va cresteti copilul nu aveti dreptul sa munciti (ca sa zic asa) si va suspendati activitatea ca PFA, la finante… Daca vreti sa munciti in perioada celor doi ani se intelege ca nu aveti neaparata nevoie de acest concediu…

Altfel, daca nu doriti indemnizatia puteti avea si calitatea de angajat si puteti obtine venituri si ca PFA – legea permite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului ionut241 ionut241 buna ,sunt angajata la o societate comerciala,de 10 luni tot pe perioada determinata ,la sfarsitul lunii ianuarie m-i se termina din nou contractul si din cate ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pfa & cim per. determinata 1 an BubbleGum BubbleGum Buna ziua, In luna mai voi intra in concediu de maternitate. Momentan, am venituri din PFA in sistem real + CIM pe perioada determinata de 1 an, ce ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dupa terminarea perioadei de indemnizare pt. cresterea copilului dianasandu dianasandu Buna ziua, am o neclaritate referitoare la ajutorul de somaj.Se poate beneficia de ajutor de somaj dupa o perioada de 4 ani consecutivi in care am primit ... (vezi toată discuția)