avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de somaj dupa terminarea perioadei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de somaj dupa terminarea perioadei de indemnizare pt. cresterea copilului

Buna ziua,
am o neclaritate referitoare la ajutorul de somaj.Se poate beneficia de ajutor de somaj dupa o perioada de 4 ani consecutivi in care am primit indemnizatie pt cresterea copilului?Am doi copii de 4 si 2 ani pt care am beneficiat de indemnizatie de crestere copil.Indemnizatia mi s-a cuvenit in urma realizarii de venituri salariale cu un an inaintea nasterii primului copil.Dupa expirarea perioadei de indemnizatie ,angajatorul a dispus incetarea contractului individual de munca din motive neimputabile mie(adica, angajatei).Va multumesc anticipat pentru clarificarea acestei situatii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 8 Octombrie 2013
1. Perioadele de concedii medicale (inclusiv concediile de maternitate) si perioadele de concediu crestere copil (CCC) nu sunt stagii de cotizare la somaj.

2. - De aceea puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca inainte de a intra in primul concediu de maternitate ati avut 12 luni lucrate cu contract individual de munca.
- In adeverinta pentru somaj (Anexa 26) se vor trece aceste 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului -conditii ela777 ela777 Buna,am o intrebare.... Sunt angajata de 6 luni ,as putea intra in somaj in urmatoarele 6 luni ?pentru a avea cele 12 luni ,necesare concediului ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de maternitate sau ajutor de somaj? stefy82 stefy82 Buna dimineata As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de maternitate si in ce conditii sau ajutor de somaj daca nu mai lucrez de 14 luni, sunt ... (vezi toată discuția)