avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NECLARITATI CU POLITIA RUTIERA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NECLARITATI CU POLITIA RUTIERA

PROBLEMA UNUI PRIETEN LA CARE SPERA SA AFLE UN RASPUNS:

Anul trecut conduceam o masina cu nr de italia precizez eu fiind cumparatoru, avand la mana si o procura facuta prin notariat valabila stampilata, cum ca proprietarul X declara pe propria raspundere pentru aceasta masina (cel care mi-a vandut-o) am fost oprit anul trecut de catre un organ de politie asta fiind acum 7 luni si am fost luat la intrebari de ce circul cu aceasta masina si in fine am prezentat actele am fost intors de la locul oprii la sectia de politie si acolo s-au facut tot felul de verificari din care a rezultat ca nu am nicio problema si nici macar proces verbal nu s-a facut pentru o amenda sau avertisment. in urma cu 5 zile am primit o citatie la domiciliu pentru a ma prezenta la postul de politie (zicandu mi se ca Hai domne odata sa vi sa ma scapi si pe mine de qestia asta sa nu o ma am pe cap ) zis si facut. Ajuns acolo obs ca altfel stau lucrurile adica cam asa, ca masina nu apare la vama ca ar fi intrat in romania ca sa ma pregatesc si sa imi caut un avocat intre timp impreuna cu acelasi organ de politie am mers impreuna la procuror si acolo am prezentat toate actele din care procuroru zice asa Ce ai domne cu acest om nu vezi ca arei toate actele in regula asigurarea este platita stare th si asa mai departe peste 3 zile sint chemat din nou de data asta cu sotia sa dea si ea o declaratie asta fiind astazi 09.02.07 am facut drumul degeaba ca sa aflu ca defapt abea astazi s-a intocmit un proces verbal despre acesta qestie si ca sa ma astept la o amenda penala sau mai stiu eu ce o vrea de fapt acest organ. Intreb eu acuma sunt vinovat de aceasta intamplare si este adevarat ce poate face acest organ dupa atata timp 7 luni faptul ca la data respectiva nu am fost nici sanctionat nici dreptul de a mai circula cu acesta masina( mentionez ca am fost oprit si de anumiti vamesi intre judete cu acesta masina si nu am avut nicio problema) Va rog frumos sa-mi raspunda cineva la acesta problema cu care ma confrunt si ce pot face sau la ce ma pot astepta sau ce cale exista de a rezolva acesta problema (organul a precizat ca ma va mai chema inca odata la procurator ) dati mi un sfat si linistiti ma. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2007
sykes, utilizator
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 09:02, 12 Februarie 2007
buna. am si eu niste neclaritati in ceea ce spui tu. actele masinii sunt in regula? dar actul care atesta ca ai cumparat masina?de asemenea, din relatarea ta, reiese ca ai creat suspiciuni politistilor romani.probabil o considera furata de undeva??? de regula creeaza dubii numai cei cu antecedente penale si dati in urmarire. astfel orice om e liber sa circule cu ce masina doreste proprietate personala sau imprumutata. sfatul meu este, daca actele ei sunt in regula , s-o inmatriculezi cu numar de romania. se pare ca nr. de ital. atrage suspiciuni.:D
pana se lamureste politia romana tre sa treaca musai vreun an:D, da' daca nu s o prescris, au tot dreptul.....cre' ca abia acum au intors si ei procesul ala verbal, sa il citeasca de la stanga la dreapta#-o .....amenda probabil pt ca nu ai inmatriculat-o in romania in perioada legala...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2007
lara_croft, utilizator
acum ca m-ati inteles o sa fiu mai scurt. Detin aceasta masina de 4 ani de zile in momentul de fata nu mai circul cu ea datorita avariilor aparute la motor. Nu am semnat la data respectiva adica acum 7 luni niciun proces verbal si am dat o declaratie pe propria raspundere la care mi s-au copiat toate actele masinii si am fost liber ca pasarea fara sa ne mai intalnim si alte qestii. si acum m-am trezit cu acesta invitatie de la politie. nici acum nu s-a facut proces verbal si iarasi din nou o declaratie cu aceleasi prostii adica repetate mentionez fara data si semnatura (deci eu nu am vazut niciun proces verbal pe care sa il semnez poate o fii dar nu si la mine) si intrebarea mea a fost catre organ domne ne vedem la tribunal sau nu , raspuns _ Nu e nevoie cel mai probabil o amendada penala zice el. Ce sa fac????
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2007
sykes, utilizator
aci e buba, cred, o detii de 4 ani si nu ai inmatriculat-o....ce contin declaratiile date?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis dosar in lucru andreibaboi andreibaboi Buna ziua, In 2014 am cumparat o masina inmatriculata in italia de la un samsar. Am verificat-o sa nu apara ca furata si era ok, dar in acelasi an am fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mașina mea este înscrisă pe mama, pentru a putea ... Ralucaelena14 Ralucaelena14 Bună ziua! Mașina mea este înscrisă pe mama, pentru a putea circula cu ea in străinătate, altceva inafara de contract decomodat se poate face? (vezi toată discuția)
Contract de comodat flosm flosm Buna ziua.ma numesc Florin si sunt in Italia de 7 luni cu toate actele in regula(buletin italian si rezidenta).problema mea este urmatoarea:vreau sa vin in ... (vezi toată discuția)