avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire permis dosar in lucru
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire permis dosar in lucru

Buna ziua,
In 2014 am cumparat o masina inmatriculata in italia de la un samsar. Am verificat-o sa nu apara ca furata si era ok, dar in acelasi an am fost oprit de politie si mi-au spus ca placutele de inmatriculare au fost schimbate si actele originale ale masinii falsificate ca sa corespunda cu noile numere.
Mi-au fost retinute permisul cu drept de circulatie pentru 15 zile, placutele si actele masinii. In acele 15 zile am fost si l-am filmat pe samsar cu camera ascunsa si l-am facut sa recunoasca ca a condus si el masina, ca are toate actele in regula etc.
Nu am fost sa contest atunci acel proces verbal, sincer sa fiu am fost foarte afectat de toata povestea.
Dupa 6 luni am fost la procuratura si am facut cerere pentru prelungirea dovezii, avand nevoie de permis. De atunci dovada imi este prelungita lunar (200 km dus intors pentru ca nu mai stau in bucuresti unde este dosarul). M-am interesat in 2016 despre dosar si nu s-a facut absolut nimic la el. Suntem deja in 2017 si eu circul tot cu dovada.
Exista vre-o posibilitate sa recuperez acum permisul pana la finalizarea dosarului? Am nevoie de el pentru ca am de facut cateva drumuri in afara tarii si cu dovada nu pot circula decat in Romania.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: andreibaboi , utilizator 01:26, 24 Noiembrie 2018
Pana la finalizarea cercetarilor nu va inapoiaza plasticul.
Multumesc pentru raspuns. Intre timp, la sfarsitul lui 2017, dosarul s-a finalizat si mi-am recuperat permisul. Cred ca politia a vazut postarea de aici si si-a adus aminte sa finalizeze dosarul :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul radiat Bogdan1992 Bogdan1992 Buna Seara... Va rog Frumos daca ma puteti ajuta si pe mine cu o problema... Am o masina KIA inscrisa pe Germania cu numere definitive pe care am luato din ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat negura negura buna ziua !!!imi cer scuze ca deranjez dar am ramas fara permis si as dori sa stiu daca se poate face ceva sa il recuperez ...am condus un autoturism cu nr ... (vezi toată discuția)
Dosar penal si retinerea permisului de conducere,se poate conduce in alta tara ?? Eugg Eugg Am fost prins cu un tractor agricol si o remorca agricola fara numar de inregistrare pe remorca si m.i sa intocmit dosar penal si suspendarea permisului! Am ... (vezi toată discuția)