avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua.
Sunt divortata de 4 ani, si fostul sot nu si-a achitat plata pensiei alimentare fata de copilul nostru. Unde pot face reclamatie? La Circa de Politie in raza careia locuieste el? Sau direct la Parchet?
In timpul casatoriei am avut domicilii diferite ( el la parintii lui, eu la ei mei), si acum la fel

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 12:50, 19 Aprilie 2010
La Parchet dar poti sa faci si la sectia de Politie , deoarece acestia vor trimite pangerea dvs la Parchet.
Problema este urmatoarea:
Initial, in sentinta de divort de acum 4 ani, s-a stabilit o pensie de 300 RON. Dupa 5 luni in care nu a achitat nimic, fostul sot a facut dovada ca nu lucreaza, si pensia i s-a micsorat la 80 lei. De atunci si pana acum nu a platit nici un sfert. Problema este ca eu nu mai gasesc sentinta civila prin care i s-a micsorat suma, ca s-o pot depune la dosar
Problema este ca eu nu mai gasesc sentinta civila prin care i s-a micsorat suma, ca s-o pot depune la dosar

Puteti merge la arhiva instantei care a pronuntat sentinta si sa solicitati o copie.Taxa judiciara de timbru este de 1 leu si 0,15 lei timbrul judiciar.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator

Fostul sot nu si-a achitat aceasta indatorire fata de copil (de aceea il actionez in instanta), dar vreau sa cer o marire a pensiei alimentare.
Pot face acest lucru?
dar vreau sa cer o marire a pensiei alimentare.
Pot face acest lucru?

Da. Formulati o cerere in instanta prin care solicitati majorarea pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie Livica Livica In iulie s-a inregistrat la a Judecatorie dosarul de micsorare pensie de intretinere, de catre avocata fostului meu sot. Eu am trimis intampinarea si la primul ... (vezi toată discuția)
Eliberare copii autentificate? stev stev Am o nelamurire in privinta copiilor autentificate dupa certificatul de inregistrare si sentinta. Doresc sa obtin mai multe astfel de copii, 10 de exemplu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea obligatiilor parintesti lauryss lauryss Sunt divortata de 1an si jumatate iar de aprox 3 ani despartita in fapt si am un copil de 4 ani jumate.Ideea e ca fostul sot refuza plata pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)