avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

contestare decizie delegare

Buna ziua,

in cazul in care se contesta la Tribunalul muncii decizia de delegare se suspenda delegarea?Am primit decizie de delegare pt 60 de zile si am depus contestatie la instanta.Intrebare este ce fac in tot acest timp? Merg unde m-a trimis angajatorul pana se pronunta instanta?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Briana , utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 8 Aprilie 2010
Delegarea reprezinta o modificare unilaterala a CIM dispusa de catre angajator.
Pentru primele 60 de zile de delegare nu este necesar acordul salariatului. Acest acord va fi solicitat de catre angajator numai daca perioada de delegare se prelungeste peste cele 60 zile cu alte max 60 de zile.

Practic, dvs contestati o dispozitie a angajatorului (ma refer la prima perioada de 60 zile). Nepunerea in practica a acestei dispozitii poate insemna si sanctiune disciplinara (se pot considera absente nemotivate, de ex.)
Situatia este mult mai complexa in acest caz...
[ link extern ] /
Eu sunt printre colegii care care nu au mers la Bucuresti, am depus contestatie la instanta si de atunci sunt in concediu medical.
Nu vreau sa merg la Bucuresti pentru ca stiu ca voi fi umilita si trimisa la cine stie ce activitati doar cu un singur scop: sa fiu concediata disciplinar pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu!
Daca ma prezint la sediul din Iasi ma dau afara si ma trimit la Bucuresti unde am delegarea!
Din pacate nu aveti de ales, conform Codului Muncii art.41, angajatorul poate modifica CIM prin delegarea dvs. timp de 60 de zile, in instanta va fi greu de demonstrat reaua credinta a angajatorului si scopul pentru care va trimite acolo.
Modificarea contractului individual de munca

ART. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se referă la oricare dintre următoarele elemente:

a) durata contractului;

b) locul muncii;

c) felul muncii;

d) condiţiile de munca;

e) salariul;

f) timpul de munca şi timpul de odihna.

ART. 42 (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detasarea salariatului într-un alt loc de munca decât cel prevăzut în contractul individual de munca.

(2) Pe durata delegarii, respectiv a detaşării, salariatul isi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de munca.

Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Dar toate actiunile noului angajator au vizat un singur lucru: sa ne dam demisia ca sa nu primim acele salarii compensatorii!!Asta nu are importanta in contestarea deciziei?
Stiu ca asa prevede codul muncii dar asta inseamna ca daca un angajator vrea sa scape de tine te trimite in delegare , iti ofera conditii de cazare mizere si sarcini sub nivelul functiei pe care o detii si totul este legal?
Briana a scris:

contestare decizie delegare

Buna ziua,

in cazul in care se contesta la Tribunalul muncii decizia de delegare se suspenda delegarea?Am primit decizie de delegare pt 60 de zile si am depus contestatie la instanta.Intrebare este ce fac in tot acest timp? Merg unde m-a trimis angajatorul pana se pronunta instanta?

multumesc

Trebuia sa solicitati instantei si suspendarea acelei decizii pana la solutionarea litigiului ....
In acest caz, la prima zi de infatisare puteti solicita instantei modificarea cererii de chemare in judecata in sensul ca solicitati si suspendare executarii deciziei de delegare pana la solutionarea litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Un angajator emite urmatoarea adresa: Incepand cu data de ..(data)...urmeaza sa va aduceti la ... (vezi toată discuția)
Mutare pe alt post aurelian55 aurelian55 buna ziua !!! lucrez intr-o firma pe perioada determinata si cam de o luna un coleg a suferit un accident si este un post liber.angajatorul ma obliga sa ... (vezi toată discuția)