avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna, am si eu o intrebare. In cazul in care o persoane este angajata cu CIM la un privat (cu 8 ore), si la o institutie publica (4 ore) Concediu de odihna si concediu medical se plateste de ambii angajatori? Va rog sa imi spuneti si un cadru legal ... mersi

Cel mai recent răspuns: image04 , utilizator 23:00, 8 Aprilie 2010
1. Pentru concediile medicale:
OUG 158/2005 spune:
Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

2. Pentru concediile de odihna exista Codul muncii care spune, la art.139, ca este garantat concediul de odihna tuturor salariatilor. Un salariat cu mai multe locuri de munca concomitent se bucura, de la fiecare loc de munca, de toate drepturile acordate de lege.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc foarte mult .. insa mai exista un Hg 250/1992 care spune ca .. in cazul in care exista doua locuri de munca (ceea ce mie nu imi este foarte clar, ca este hotarare pentru institutii publice) , unul cu norma intreaga si unul cu timp partial, Concediul de odihna se plateste doar de cei la care persoana are norma intreaga
"ART. 3
(1) Salariatii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma inteagra, o alta functie, au dreptul la concediul de odihna platit numai de la unitatea in care au functia de baza. Unitatea in care salariatii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealalta unitate."
Este abrogat acest HG?

Ce recomadati?
1. Aceasta HG a fost republicata in 1995 si vad ca nu este abrogata, desi intre timp au aparut si an alt Cod al muncii si Legea functionarului public.
2. Poate va raspunde cineva care se pricepe mai bine ca mine.
va multumesc mult, am sa mai astept si alte idei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna, doua locuri de munca ecaterinap ecaterinap Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: In conformitate cu articolul 35, din Legea 53/2003, am doua contracte de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Plată concediu de odihnă ? cain2k cain2k Bună seara, Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna personal contractual juridic dana juridic dana Care sunt riscurile la care se supune un salariat al unei institutii publice -post contractual, cu norma de lucru de 8 ore, in situatia in care alege pentru a ... (vezi toată discuția)