buna ziua,sunt insarcinata in aprox 10 sapt,am anuntat firma,insa problema mea este ca ma simt cam rau cu greturi si dureri as vrea sa imi iau putin concediu medical,dar firma cam stramba din nas.lucrez de 2 ani la aceasta firma ,nu am avut pana acum nevoie de concediu medical, pe mine ma intereseaza-cine imi plateste mie concediul medical-firma sau asigurarile,sa stiu pe ce sa ma bazez si cum sa imi impun punctul de vedere.la prima sarcina,tot cu probleme si riscuri am stat doar in concediu medical,la recomandarea medicului.
va multumesc si astept raspuns.
Concediul medical va fi platit de firma.
Dar firma poate recupera contravaloarea acestui concediu medical (mai putin primele 5 zile pe care ramane sa le suporte integral) de la casa de sanatate.
Deci, daca dvs veti avea un concediu medical de 10 zile, firma il va plati dar va putea recupera de la casa de sanatate contravaloarea a 5 zile de medical.
1. Problema cu cine plateste concediul medical este ultima problema care trebuie sa va preocupe pe dvs. Prima este sa va asigurati un climat cat mai bun pentru dvs. si copil.
2. Dvs. luati concediul medical recomandat si acordat de medic si il duceti la angajator. Restul este problema lui.
va multumesc pentru raspunsuri,imi faceam griji caci sutem doar 3 angajati deci lipsa mea va incurca putin treaba prin firma,dar in fond eu si copilul suntem mai importanti.
a,inca ceva,am continuitate la aceasi firma de 24 luni,nu afecteza cu nimic concediu medical pentru indemnizatie crestere copil,nu?pentru ca nu as vrea sa nasc si sa nu beneficiez de indemnizatie.multumesc.
Risc maternal
ANCA. P.
Bună ziua. Sunt insarcinata în săptămâna 14. Sunt angajata și azi mi a venit raportul de la locul de munca in care se specifica, în funcție de fisa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
shumy
Buna dimineata. Sotia mea este insarcinata in 25 de saptamani. Am vrea ca pana intra in concediul prenatal, undeva la jumatatea lunii februarie dupa ... (vezi toată discuția)