Buna ziua,sunt insarcinata in 10 saptamani am anuntat firma in scris plus adeverinta de la medicul de familie.am greturi si dureri,prima sarcina a fost tot cu risc avand 2 eminente de avort.
problema mea este ca firma la care lucrez mia interzis sa intru in concediu medical subliniind - daca imi iau concediu imi desface contractul de munca si ma lasa fara banii pe maternintate,pe motiv ca nu imi indeplinesc obligatiile de serviciu.
eu am sa merg inainte-adica la recomandarea medicului ginecolog repaus si odihna la pat.
legal sau ilegal are voie sa imi desfaca contractul de munca?indiferent de motiv?
daca el nu a inregistrat adeverinta medicala si notificarea mea scrisa prin care imi anunt sarcia ci a "pierduto" undeva?sincer nu mai stiu ce sa fac si cum sa fac
va multumesc pentru ajutor
1. Din ce spuneti dvs. reiese ca angajatorul dvs. nu cunoaste prevederile legale in vigoare, este total "in aer".
2. Dati-mi o adresa de e-mail si va trimit legislatia pentru a o studia si a sti ce drepturi aveti.
3. Dvs. luati certificatele de concediu medical de la medic, le prezentati la firma si daca nu le plateste puteti sa sesizati Casa de Sanatate, asa cum spune OUG 158/2005:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
4. In acelasi timp faceti si o sesizarela ITM pentru nerespectarea contractului individual de munca.
eu nici macar dupa 7 zile nu stiu care este adevaratul motiv care il face asa de "tafnos",ca nu mia zis nimica.
oricum sper ca sa nu faca prostii si sa ma lase sa imi duc sarcina la bun sfrasit,caci sincer nu am chef de umblat prin tribunale si alte chestii.
p.s.am trimis mp.cu adresa de mail,multumesc frumos.
Drepturile mele
212
:O:OBUNA, VAS RUGA SA MA AJUTATI CU O PROBLEMA.SUNT INSARCINATA IN LUNA A-V-A SI MI-AM LUAT CONCEDIU DE RISC DIN A-VIII-A SAPTAMANA,DEOARECE DR. MI-A ITERZIS ... (vezi toată discuția)