avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Postul de director camin cultural transformat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Postul de director camin cultural transformat in referent in baza legii 40/1991

Buna ziua,
In anul 1990 m-am angajat,pe baza de concurs ca director de camin cultural.Dupa un an in cartea de munca in loc de director mi s-a trecut referent conf.legii 40/1991(asta am aflat destul de tarziu pt.ca in continuare in statul de plata apaream tot director) De atunci practic sunt pe acelasi post .In toata aceasta perioada evident am pierdut acea indemnizatie de conducere. Studiind legea 40/1991 ,aceasta arata ca salariul personalului de conducere este asimilat functiei de referent. Consider ca trebuia sa mi se modifice salarizarea si nu functia din moment ce am luat un concurs pe un post scos de catre Consiliul judetean la acea vreme.
Acum ca sa revin pe postul de director mi se cere sa dau concurs iar,adica sa se modifice organigrama ,postul de referent sa fie transformat in director si sa scoata postul la concurs si ..sa ma prezint alaturi de alti potentiali candidati.
Cautand in arhiva ,am gasit dispozitia prin care sunt angajata prin concurs pe postul de director in 1990 ai alte dispozitii dupa 1991 (pe care eu nu le-am primit)in care apaream cu denumirea referent si referent-director camin.
OUG nr.118/2006 aprobata cu modificari prin L.143/2007 arata ca un camin cultural,casa de cult.etc.nu poate fi condusa decat de un director, angajat prin concurs de proiecte de management (nu de un referent). La ora asta eu sunt referent personal de executie,insa de fapt exercit de 20 de ani aceeasi munca ,de conducere pt.ca la caminele culturale nu sunt de fapt prevazute si alte posturi.
Din anul 2011 se vor aplica prevederile Legii 330/2009 (anexa II/4.5)unde postul de director se incadreaza la coeficientul de ierhizare 4 gr.I si 4,50 gr.II.sin in condiitile de fata eu nu pot beneficia de ele.
Mentionez ca am studii superioare si cursuri de specializare in domeniu si comuna in care functionez are rezultate deosebite la capitolul cultura. Aceste rezultate sunt apreciate de conducerea primariei, insa aceasta mi-a spus ca nu stie cum sa ma ajute sa revin pe postul pe care l-am castigat de fapt prin concurs,decat printr-un alt concurs(insa posturile sunt blocate) sau prin instanta .
Concursul pe care l-am sustinut in 1990 era de fapt tot un proiect de management insa la acea vreme se numea -strategii de revitalizare a caminelor culturale in satele din Romania.-
Intrebarile mele sunt: :
1. Legea nr.40/1991 a fost interpretata bine? (Pt.ca alte primarii si-au lasat directorii pe functie si le-a schimbat doar salarizarea in cartea de munca)
2.Cum sa procedez in continuare pentru a trece pe postul de director,acesta fiind un drept castigat.
Cel mai recent răspuns: ContSters455690 , utilizator 11:11, 10 Februarie 2018
Va rog frumos spuneti-mi daca ati rezolvat ceva pana in prezent. Mentionez ca sunt intr-o situatie asemanatoare. Mi s-a transformat postul din director camin, in referent in 2013 si nici pana in momentul de fata nu am reusit sa obtin reincadrarea ca director.
Ati actionat in instanta ?
In anul 2013 mi s-a transformat postul din director de camin in referent cultural, dar salariul mi-a ramas acelasi din aceasta cauza am aflat tarziu despre schimbare. In 2015 Curtea de Conturi mi-a imputat diferenta de salariu. Va rog frumos daca m-ati putea ajuta sa gasesc baza legala pentru a putea cere reincadrarea ca director deoarece si in prezent am aceleasi responsabilitati si acelasi salariu. Caminul din comuna nu are personalitate juridica si doar eu functionez in cadrul lui. Este aceasta cauza pentru care nu as putea trece director? Mentionez ca primaria a fost nevoita sa-mi intenteze proces pentru suma stabilita de catre Curtea de Conturi ca fiindu-mi platita necuvenit, iar procesul inca nu s-a definitivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postul de director camin cult. gabrielamarcela gabrielamarcela In anul 1990 am fost angajata pe baza de concurs la un camin cultural.Pe acea vreme posturile de director erau scoase la concurs de catre prefeturile judetelor ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa castig procesul care a ajuns la curtea de apel mira58 mira58 In anul 2013 mi s-a transformat postul din director de camin in referent IA dar salariul mi-a ramas acelasi In 2016 Curtea de Conturi mi-a imputat diferenta ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual /spor de vechime/indemnizatie de conducere arriba1993 arriba1993 Buna ziua, Am obtinut prin concurs in septembrie 2008 postul de director camin cultural intr-o comuna (angajata contractual si nu ca functionar public). ... (vezi toată discuția)