avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluare profesionala

Sunt in concediu ingrijire copil si as vrea sa stiu daca este legal sa fiu evaluata profesional la intoarcere in vederea desfiintarii postului. Sunt angajata in sistemul bugetar.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:44, 9 Aprilie 2010
Cf legii, la intoarcerea dupa concediul de ingrijire copil nu puteti fi concediata pentru necorespundere profesionala pe o perioada de 6 luni. Aceasta perioada se considera de readaptare la munca.(art. 76 (3) din CCMUN)

Asa ca evaluarea profesionala, daca se face pentru a putea sa va concedieze, este ilegala. Veti putea contesta decizia de incetare la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca, in termen de 30 zile calendaristice de la data comunicarii ei.
Multumesc pt raspuns . Dar in caz de reorganizare poate sa ma concedieze? Cazul in speta este reorganizare , ceilalti salariati au fost evaluati profesional si mi-au transmis si mie sa ma prezint la evaluare dar nu m-am prezentat si au spus ca mi-am pierdut postul.
Dvs nu aveti cum sa va pierdeti postul ptr ca fiind in concediul de crestere copil aveti CIM suspendat. Angajatorul are obligatia de a mentine postul dvs pe toata durata suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com la revenirea la vechiul loc de munca dupa efectuarea concediului de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, este nevoie de o examinare, testare din ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com ma puteti ajuta,va rog, cu un raspuns: care sunt obligatiile angajatorului fata de angajatul caruia i s-a terminat concediul pentru cresterea copiluli? (vezi toată discuția)