avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot beneficia de ordin prefect art.23 din legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot beneficia de ordin prefect art.23 din legea 18/1991?

in 1965 am construit o casa cu perete comun cu cea a parinti mei.am fost 6 copii. in 1973 mama moare si la 2-3 luni dupa moartea ei tata s-a recasatorit si a plecat sa locuiasca la sotie. eu ramin cu sot si copii in casa construita de mine si cea parinteasca si rol din reg.agr. trece pe numele sotului meu.in 1990 ne mutam in alta localitate dar am platit continuu impozite aferente locuintei si teren de la vechea adresa. in 1991 un consilier local din loc unde construisem acea casa lipita de casa parintilor mei ,,vinde" unui om tot imobilul fara sa anunte mostenitorii printre care si eu.dar in act nu trece decit casa parintilor mei. am mers cu sotul meu sa stam de vorba cu acel om dar el nu a vrut sa ne asculte si nici sa ne arate vreun act. eu neavind decit chitante de plata a impozitului si o adev din care reiese ca sotul meu fig in reg. agr. in an 1987 cu nr... cu gosp.individuala n-am stiut cum sa procedez. timpul a trecut si in 2008 ma trezesc chemata in judecata de acel,,cumparator" pt al recunoaste ca proprietar.in dosar civ. atit el cit si consilierul[ajuns intre timp primar] nu recunosc existenta casei construite de mine. eu am cerut primarului sa-mi elibereze copie dupa reg. agr. cu fila unde fig sotul meu, insa acesta mi-a dat un raspuns halucinant: prin prez.... ca sotul dvs fig la poz... ca ginere...! am aflat de Ord.prefect pe art.23 din L 18/1991. eu pot apela la acest ordin in conditiile in care dos civ e suspendat si in urma pl penale este dos penal in cercetare in care primar recunoaste exista rol in reg agr. in 1985-1990 pe numele sotului meu desii la civil a dat alt raspuns? daca dos penal primeste NUP am inteles de la av ca nu ma pot folosii de nici un act din el? casa este si acum are aceeasi forma. cumparator a dat in jud mostenitorii pentru ca nu s-a dezbatut succes dupa mama. are un contract de v-c la baza caruia sta o adev de rol dar de la adresa unde tata a locuit cu sotia lui a 2, si o declaratie unde se declara vaduv[avea 94 de ani], si trei chitante de mina[una modificata dupa incepe proces] in care nu spune nimic de constructia mea desii ea exista! sper ca nu am plictisit si va rog dati-mi un raspuns ! va multumesc
Cel mai recent răspuns: julius jr , utilizator 22:34, 8 Aprilie 2010
Ordinul prefectului se emite pentru persoanele care figurau in registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor din 1990 ca proprietari ai unui imobil, casa plus teren. De asemenea, pentru emiterea lui se cere un istoric de rol fiscal, din care sa reiasa ca cel caruia i se emite OP a platit impozitele pentru bunul respectiv (ca si proprietar). Daca va incadrati in aceste 3 conditii cumulativ, si dovediti ca nu aveti litigii cu vecinii, se poate intocmi documentatia pentru emiterea OP (atentie, dosarul se depune la primarie...).
Nu am inteles in ce baza a vandut acel consilier, devenit apoi primar, casa si terenul (a exista un certificat de mostenitor de pe urma batranilor?)
Raspunsul primarului, desi aparent socant, poate contine o urma de adevar: pentru emiterea OP sotul dvs. trebuie sa figureze ca titular de rol, nu ca membru al gospodariei (caz in care se trece in registrul agricol si gradul de rudenie cu capul gospodariei). Din ce spune primarul ar reiesi ca titular de rol (si cap al gospodariei) ar fi fost unul din parintii dvs, sotul fiind mentionat doar ca membru al familiei.
sotul meu figura cu nr de rol in reg agr 1985-1990. a recunoscut si primar doar la politie a depus copia din reg cu fila care imi cuprinde familia. in proces civil care este suspendat mi-a dat acel raspuns. nu a existat nici un certificat de mostenitor, al data cind a facut vinzarea traia tata dar nu facusem mostenirea dupa mama. oricum tata nu mai locuise acolo din 1973 cind s-a recasatorit si a plecat la domiciliul nevestei a doua. de atunci rol de la casa edificata de mine si casa parinteasca a fost trecut pe numele sotului meu.am adev emisa de consiliul primariei din acea perioada. iar acel primar este nepot al mostenitorilor si la arhiva notar publici la baza vinzarii-cumpararii a stat o adeverinta de rol pe numele tatalui meu dar care ii atesta nr de rol care l-a detinut la domiciliul sotiei sale nicidecum nr de rol unde s-a vindut acolo rolul era pe numele sotului meu. intrebarea mea era daca pot demara acum [cind se afla dosar civil suspendat si penal in cercetare] actele premergatoare pt a abtine OP? vinzarea s-a facut in 1991,tata a decedat in 1995.era un om hotarit de aceea nu cred si nici ceilalti mostenitori ca el a facut acea vinzare. primar asta a incercat sa vinda mai intii casa unde tata a locuit cu sotia a doua ca nu a avut copii cu ea si nici dinsa nu a avut copii din alta relatie. dar sa-u rasculat nepotii dinsei si nu a reusit planul prmarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns primar= ba e alba ba e neagra? ce parere aveti? julius.jr julius.jr in 1991 un consilier local, viitor si actual primar, se declara succesor legal,si* vinde*o mostenire nedezbatuta desii in realitate existau 6 most adevarati. ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)
Mai este ceva de facut? julius.jr julius.jr in fapt parintii mei construiesc o casa cu zid comun cu casa bunicilor. in 197. bunica decedeaza. bunicul se recasatoreste si schimba domiciliul{se muta la ... (vezi toată discuția)