avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai este ceva de facut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai este ceva de facut?

in fapt parintii mei construiesc o casa cu zid comun cu casa bunicilor. in 197. bunica decedeaza. bunicul se recasatoreste si schimba domiciliul{se muta la sotia 2}. in 1980 bunicul merge cu tata la primarie si trece rol in reg agr pe numele tatalui meu.bunic oricum nu mai locuia acolo din 1974 si avea nr de rol la noua adresa casatorit legal cu sotia 2. tata aduce imbunatatiri locuintei inca din 1970 cind face racord energ electrica,reparatii casa, renovare dupa cutremur 1977,etc. plateste impozit si asig gospodarie indiv. care era obligatorie in anii aia. deci plateste toate astea pina in 1991,desii familia noastra se muta in 1989 in alta localitate.profitind de acest lucru un nepot{fiul sorei mamei mele},impreuna cu tatal lui{ginere lui bunicu},dupa o incercare esuata de a vinde imobil unde locuise bunicu cu a 2 sotie[decedata in 1987,fara copii,au intervenit nepotii batrinei},se foloseste de adev. de rol a bunicului de la adresa batrinei,si,, vinde" casa unde locuisem noi,deci amplasari diferite, unui prieten de-al lor. dar nu scrie nimic de casa edificata de tata. nu aveam nici un act,doar adev de rol si chitante de plata a impozit, ai mei nu au stiut ce sa faca la timpul cind au aflat de vinzare,au mers sa discute cu cumparator dar acesta nu a dorit un dialog cu ei. in 2008 am fost actionati in instanta pt a recunoaste drep cumparator. cit de corect poate fii un act v-c incheiat la notar in#-o aceeasi zi cu o chitanta de mina, dar in v-c scrie o suma si in chit alta de 7 ori mai mare? cum ramine cu faptul ca in chitanta nepotul si ginere se declara succesori legali,fiind singurii martori ai tranzactiei,care se obliga impreuna cu vinz{care avea 93 ani}, sa legalizeze chit odata cu aparitia TP,cind bunicu avea 6 copii? va mai spun ca ginere si nepot erau consilieri locali la acea data. intre timp{din 1992 si in prezent} nepotul este Primar in localitate! refuza eliberare orice act sau adev din primarie! a refuzat si eliberarea de copie dupa TP a bunicului cu motivatia:- TP se elibereaza itr-un singur exemplar care este ridicat de catre proprietar sau un mostenitor al acestuia! bunicu a decedat in 1995 si TP a venit in mai 2008. binenteles ca titlu la ridicat primarul dar avea motivatia: parintele era most. bine si ceilalti 5?ce credeti se mai poate face ceva? primarul ne ameninta ca are avocatura si stie el ce face sa nu cistigam nimic!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:46, 19 Aprilie 2010
Daca primarul va ameninta in asa mod inseamna ca ceva sau mai mult de ceva nu este in regula.
Sincer, cam greu sa pot urmari ceea ce ati povestit dvs.
Cred ca ar fi recomandabil sa va adresati unui avocat din zona dvs. si sa-i aratati toate actele de cae dispuneti si sa-i povestiti pe larg problema dvs.

Daca se poate face ceva. Sigur ca se pot face multe dar ce, va poate spune avocatul de caz pe care il veti angaja.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ordin prefect art.23 din legea 18/1991? julius jr julius jr in 1965 am construit o casa cu perete comun cu cea a parinti mei.am fost 6 copii. in 1973 mama moare si la 2-3 luni dupa moartea ei tata s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)
Raspuns evaziv!! unde mai pot gasii aceste acte??? julius.jr julius.jr Am cerut la o primarie o copie dupa reg agr. anii 1980-1990,un istoric de rol fiscal,si o dovada despre desfiintarea unui rol! Si am primit copie reg agr ... (vezi toată discuția)
Valabilitate acte incheiate la notar !!! julius jr julius jr am citit in forum: pentru ca un act v-c sa fie legal incheiat in fata notar trebuie ca vinzatorul sa prezinte TP sau extras CF sau certificat de most ! eu ... (vezi toată discuția)