avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate acte incheiate la notar !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate acte incheiate la notar !!!

am citit in forum: pentru ca un act v-c sa fie legal incheiat in fata notar trebuie ca vinzatorul sa prezinte TP sau extras CF sau certificat de most ! eu trec printr-un cosmar datorita unui notar care a facut un contr. v-c pe baza unei adev de rol, care nici macar nu purta nr. rol de la adresa unde s-a vindut, {adica eu am nr.42 dar vind la 44]. vreau sa va spun ca nu se specifica nimic, nici vecini, nici amplasament, decit ca fig. in reg. agr cu casa si teren in com... la fila... si doi martori care au spus ce le-a convenit lor nu adevarul! notarii nu au nici o obligatie sa verifice veridicitatea atunci cind trebuie sa respecte legea? sau pentru jumatatile presedintilor de tribunal nu este valabila legea? sanatate tuturor celor ce ne suporta si ne asculta! multumim!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 00:44, 14 Aprilie 2010
Cand a fost incheiat acel contract de vanzare cumparare?
Cat despre notar, el verifica, dar nu poate sa se deplaseze sa verifice si in teren, de aceea a cerut sa fie acei martori. Daca au declarat fals....atunci plangere penala.
Puteti merge sa vorbiti cu acelasi notar, poate ca va face o incheiere de indreptare a erorii... privind numarul casei si sa completeze si celelalte date...
Pentru ca totul sa fie in ordine, este bine sa se ceara vanzatorului acte doveditoare din care sa rezulte ca este proprietarul imobilului respectiv ( titlu de proprietate, intabulare in cartea funciara) si in care datele de identificare a imobilelor sunt complete si trecute corectm- date care trebuie sa se regaseasca , tot corect , in contractul pe care il autentifica.
Notarul - poate face contractul in baza actelor prezentate de vanzator , atatea cate prezinta el - si in baza declaratiilor pe proprie raspundere ale acestuia sau martorilor...
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Stiu ca pana prin anii 1998, se puteau incheia acte notariale de v-c in lipsa TP (procedura de eliberare a acestora era destul de incetinita), doar in baza adeverintelor de la primarie si, eventual, a unui proces verbal de punere in posesie. Iarasi, pana prin 2004 s-a putut vinde in baza TP far fara cadastru si intabulare... Depinde de anul cand s-a facut actul si de notar...aud niste minuni in ultima vreme cum ca unii notari, in 2010, incheie acte de v-c fara prezentarea actelor de proprietate, fara CF, doar cu adeverinte si martori...
actul s-a incheiat in 1991 dar cum am spus in baza unei adev de rol dar care este de la alta adresa nu de unde se vinde pt ca acolo la aceea data era rolul de cel putin 10 ani pe numele celui pe care chiar cel ce vinde il declarase ca detinator. dar uitati ca se poate. si cu doi martori,tata si fiu, cu relatii. de ce credeti ca daca era legal cel care ,,cumpara" asteapta 18 ani sa dea mostenitorii in judecata,si nu aduce la dosar nici macar ca detine rol in reg. agr. pentru ca asa cum v-am spus unde a cumparat este alt titular de rol. care sigur nu a cerut inchiderea rol nici atunci in 1991 si nici dupa aceea pt ca a decedat. dar cind sint implicati unul care conduce localitatea si un notar....totul e posibil!!
Parte din vina o aveti si dvs. Cum este posibil sa cumparati un bun fara a avea un act de proprietate?
Daca intre timp s-a emis act de proprietate pentru terenul pe care la-ti cumparat incercatisa formulati o actiune in constatare la instanta de judecata pentru a se face clar identificarea lui in teren si in raport de titlul de proprietate al vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ordin prefect art.23 din legea 18/1991? julius jr julius jr in 1965 am construit o casa cu perete comun cu cea a parinti mei.am fost 6 copii. in 1973 mama moare si la 2-3 luni dupa moartea ei tata s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)
Mai este ceva de facut? julius.jr julius.jr in fapt parintii mei construiesc o casa cu zid comun cu casa bunicilor. in 197. bunica decedeaza. bunicul se recasatoreste si schimba domiciliul{se muta la ... (vezi toată discuția)
Greseala mea!! mai pot recupera macar contravaloarea investitiilor?? julius.jr julius.jr In 1991 am cumparat o casa cu v/c la notar si pentru ca in acel contract nu se prinde tot teren mai fac cu vinzator 3 chitante de mina,urmind ca dupa o ... (vezi toată discuția)