avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sai fac acte copilului meu!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sai fac acte copilului meu!!

buna ziua va rog frumos sa ma ajutati de ceva timp traiesc (fara a fi cununati legal) cu o cetateanca din republica moldova avem un copil inpreuna copilul a fost nascut in republica moldova si la nastere nu lam recunoscut este linie in dreptul tatalui pot sal recunosc si sa beneficieze de toate drepturile care le am si eu ca cetatean roman si daca cum pot face asta,vreau sa traiesc in continuare cu mama copilului, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:14, 8 Aprilie 2010
Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.
Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.
Mergeti la Serviciul de stare civila care a eliberat actul de nastere al minorului cu acest act si dati o declaratie prin care recunoasteti acest copil. Ca urmare a acestei recunoasteri, se va modifica certificatul de nastere al minorului astfel ca, in locul liniutei din dreptul tatalui va aparea numele dv. Aceasta procedura implica cele mai mici costuri.
Din acel moment, veti avea si drepturi dar si obligatii fata de copilul recunoscut. ;)
Sfatul meu este sa solicitati inainte de a recunoaste copilul un test de paternitate la INML ,daca tot sunteti decis sa faceti acest pas(recunoasterea copilului ca fiind al dvs). In acest fel veti sti cu exactitate daca este sau nu al dvs!
Succes!
:luck:
Sfatul meu este sa solicitati inainte de a recunoaste copilul un test de paternitate la INML

Prevederea este mama intelepciunii...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recunoastere copil horgaalina19 horgaalina19 buna ziua as dori sa stiu daca odata facut certificatul de nastere se mai poate schimba mai in detaliu eu am facut certificatul de nastere al baiatului{o ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate alexe adrian alexe adrian Va salut. Am o mica problema la care nu gasesc rezolvare. Locuiesc inpreuna cu concubina mea de 8 ani. Din x motive neam separat. Avem inpreuna un copil in ... (vezi toată discuția)