buna dimineata, mi-am deschis un magazin mixt ( inteprindere individuala ) si vreau sa fiu in regula cu absolut tot, toata lumea imi spune ca daca vine garda financiara la mine in control e imposibil sa nu-mi gaseasca o neregula, si ca mai bine le dau ceva bani ca sa ma lase in pace ca altfel nu scap de amenda oricum oricat as fii de in regula, pana acuma nu am avut nici un control dar eu vreau sa fiu in regula si vreau sa stiu cum ma pot apara impotriva acestor abuzuri fie ca e vorba de garda financiara sau alte organe de gen sanipid etc... orice sfaturi sant binevenite
Daca sunteti corect, nu are de ce sa va fie teama! Aceste "zvonuri" sunt valabile pentru cei "cu musca pe caciula"...
Nu va va cere nimeni bani ...iar daca o va face, puteti face plangere pentru abuz in serviciu impotriva celor vinovati sau pentru savarsirea altor infractiuni, dupa caz. ;)
Problema nu este neaparat controlul sau organele de control ci:
1. Legislatia -- este foarte complicata cu modificari peste modificari, norme etc. Este foarte dificil (daca nu imposibil) cunoasterea tuturor reglementarilor in vigoare la zi;
2. Toti facem greseli, puten sa ne straduim cat dorim si de foarte multe ori nu ne dam seama ca am gresit, pana cand cineva nu ne atrage atentia asupra greselii facute;
3. Nu este adevarat ce vi-se povesteste: Am asistat la mai multe controale unde au venit inspectorii s-au scufundat in acte si au plecat, fara sa dea macar un avertisment si fara sa primeasca spaga.
Sfatul meu pentru Dvs. este sa nu va fie frica de organele de control. Ei isi fac treaba (sunt platiti din impozitele noastre). Daca sunteti cooperativ si nu incercati sa le pacaliti (daca stiti ca ceva nu este in ordine sau nu aveti anumite acte, este mult mai bine sa recunoasteti aceste probleme) nu aveti de ce teme. Iar daca situatia pare sa scapa de sub control, aveti dreptul de a va angaja un avocat/consultant fiscal care sa va reprezinta in fata autoritatilor.
Frica este calea spre partea intunecata. Frica aduce suparare, suparare aduce ura, iar ura aduce suferinte.
Lovire
andrei1985
buna . ma numesc andrei , am 24 de ani si sunt din timisoara .
in jurul orei 5 dimineata m a sunat fratele meu , motivul fiind ca a fost batut intr un club de ... (vezi toată discuția)