Buna ziua!
As avea si eu nevoie de ajutor intr-o problema destul de urgenta.
Tatal meu a decedat in urma cu sapte ani si in urma lui am ramas 3 mostenitori: eu, mama, si fratele meu. La data decesului tatalui meu ii fusesera furate toate actele inclusiv cele ale masinii si avnd loc decesul sau nu a mai avut timp sa si le refaca. astfel ca noi am mostenit o masina pentru care nu aveam niciun act si nu avem nici acum.
La ceva vreme dupa decesul sau am vandut masina, dandu-i procura cumparatorului pentru a scoate duplicat dupa acte urmand ca in mom in care are actele sa facem si formele legale. Problema este ca nu mai dam de persoana care a cumparat masina.
As dori sa stiu cum putem face sa o putem radia in conditiile in care nu avem actele ca sa o putem scoate de la impozit, deoarece noi inca platim impozit pentru aceasta masina.
Am inteles ca se poate face ceva prin tribunal, in baza procurei respective sa fie citat cumparatorul si daca nu se prezinta sa ni se dea o hartie la mana cu care sa mergem la circa financiara si sa o putem scoate de la impozit. M-ar interesa sa stiu mai multe despre acest lucru daca este adevarat si as dori un model al hartiei cu care sa chemam persoana in tribunal deoarece nu stiu cum sa o intocmesc.
Va multumesc anticipat si astept lamuriri cat mai curand posibil!
Daca rezulta din cuprinsul procurii faptul ca motivul pentru care a fost intocmita este, ca finalitate obtinerea actelor autoturismului si ulterior sa se incheie contractul de vanzare - cumparare, ar putea fi considerat ca un inceput de dovada scrisa.
Va fi necesar ca in cuprinsul cererii introductive sa solicitati interogatoriul cumparatorului, sa subliniati reaua credinta prin faptul ca nu a intreprins niciun demers in vederea obtinerii documenteleor necesar in vederea perfectarii contractului.
Mai mult, se afla si in posesia autoturismului!
Este necesara, consider, asistarea de catre un avocat deoarece trebuiesc sustinute in instanta o serie de aspecte ce tin de o pregatire juridica temeinica.
Radiere autoturism
ancapop85
Buna ziua. Sunt intr-un impas si ma gandeam ca poate puteti sa-mi dati un sfat. Cu 2 ani in urma sotul meu a vandut un autoturism unui coleg de serviciu si au ... (vezi toată discuția)