Buna ziua! Am si eu o problema! Sotul meu a fost impuscat mortal in cap de catre politie, fiindca a fost confundat cu altcineva, deci nevinovat! Au trecut aproape 7 luni de atunci, si nici acum nu s-a solutionat dosarul de urmarire penala, pe motiv ca nu a fost gata expertiza balistica! Acum e gata si aia, insa nu a sosit la procuror deoarece nu au bani sa plateasca expertiza! Deci ne tot duce cu vorba si nu stiu ce sa fac sa urgentez putin lucrurile! Mentionez ca cel vinovat de moartea sotului meu (cel care a tras) este si acum in libertate, nu a fost nici macar retinut! Ce trebuie sa fac in acest caz? Cineva mi-a spus ca trebuie sa le trimit o cerere de urgentare sau ceva de genul! Cum sa procedez? M-am saturat sa tot astept! Avocatul meu nici macar nu s-a uitat in dosar! A spus ca nu are rost acum, ca o va face cand se va solutiona acel dosar si va incepe procesul! De fapt asta depinde doar de expertiza balistica, ca aia a mai ramas pentru a-l solutiona.Are dreptate sau nu? Ce anume sa precizez in cererea aia?Va multumesc!
Condoleante!
Ca sa rezolvati problema mai repede va sfatuiesc sa achitati dvs. expertiza balistica.In caz contrar puteti face zeci de cereri pt ca politia nu prea are bani, si ....nici interes sa achite aceasta expertiza!
Deocamdata nu puteti face decat ce a zis avocatul dvs.
Depuneti o cerere pentru urgentarea cercetarii.
Insa vedeti ca trebuie sa rezolvati problema cu banii pentru expertiza.Din acest motiv dosarul poate trena asa foarte mult timp.Mai vorbiti cu avocatul dvs. sa gasiti o solutie.
In plus, daca totusi considerati ca solutionarea cauzei intarzie in mod nejustificat, puteti solicita o audienta la procuror si la prim-procuror si sa expuneti problema dvs. Daca nu actionati organele de ancheta nu se vor grabi sa solutioneze cauza!
Problema cu fondurile este una reala,deci puteti achita dvs.onorariul expertizei pentru a urgenta trimiterea acesteia catre organele de de urmarire penala.
Aveti posibititatea sa mergeti in audienta la procurorul care supravegheaza urmarirea penala,cu un memoriu in care va explicati situatia si sa solicitati urgentarea cercetarilor.
Mai este o problema foarte importanta,cercetarile impotriva unui politist sunt extrem de grele si anevoioase,deci este vorba despre durata.
Daca considerati ca avocatul dvs.nu va indreptateste asteptarile,aveti posibilitatea rezilierii contractului de asistenta juridica,cu restiturirea unei parti din onorariu si a angajarii unui alt avocat.
Sincere conndoleante si multa rabdare !
Ajutor
ana-bianca
Am si eu nevoie de un model - cerere de urgentare a cercetarilor dosar penal . Pentru definitivarea dosarului de urmarire penala, mai e nevoie de expertiza ... (vezi toată discuția)
Crima
ana-bianca
Buna ziua! sotul meu a fost impuscat mortal in cap de un ofiter IGPR, fiind confundat cu altcineva. Rezultatul I.M.L. intarzie sa apara. Cam cat timp dureaza o ... (vezi toată discuția)