avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa concediu crestere copil

Dupa revenire din concediu crestere copil pana la 2 ani,al unui salariat, angajatorul are o perioada de " gratie" obligatorie in care trebuie sa mentina postul ,dupa care
poate sa-l desfinteze si sa faca decizie de incetare contract????
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:34, 9 Aprilie 2010
Nu are, poate desfiinta postul oricand, urmand ca dupa efectuarea preavizului de 20 zile lucratoare sa inceteze CIM (puteti suspenda preavizul cu certif de conc medical)
Legea (adica art. 76(3) din CCMUN) spune ca timp de 6 luni de la revenire salariata nu poate fi concediata pentru motive de necorespundere profesionala intrucat se considera perioada de readaptare.
Dar puteti desfiinta postul pentru reorganizarea activitatii, asigurandu-i salariatei un preaviz de 20 zile lucratoare in care poate lucra 4 ore/zi, plata drepturilor la zi si minim 1 salariu compensatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA , SUNT IN CONCEDIU DE MATERNITATE , COPILUL ARE 8 LUNI SI AS FI VRUT SA MA INTORC LA SERVICIU DAR PROBLEMA ESTE CA PATRONUL NU ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala ContSters136220 ContSters136220 Sunt in concediu ingrijire copil si as vrea sa stiu daca este legal sa fiu evaluata profesional la intoarcere in vederea desfiintarii postului. Sunt angajata ... (vezi toată discuția)